19 Nisan 2024, Cuma

Çine’den Zonguldak’a yardım eli uzattı

24 Mart 2021, Çarşamba 10:50

     


Çine’de daha önce sosyal yardımlarda bulunan hayırsever iş İnsanı Tekin Çelik, Zonguldaklı Yenel ve Devrim Akdağ çiftinin 3 yaşındaki çocukları Melis’in tedavi masraflarını karşılayarak İstanbul’da özel bir hastanede ameliyat olmasını sağladı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Koronavirüs salgınının geçen yıl başladığı dönemlerde 20 bin adet maske ve siperlik dağıtan ve birçok hastanın tedavi masrafını üstlenen İSCE Makine Çelik Konstrüksiyon ve Bakım, Onarım Şirketi Genel Müdürü iş İnsanı Tekin Çelik, bu kez yardım elini Zonguldak’a uzattı.

“ZOR DURUMDA OLAN AİLEYİ HİÇBİR ZAMAN YALNIZ BIRAKMADIK”

Çine OSB’de çalışan bir personelin yeğeninin TK 2 Gen tedavisi için ilaç parası topladığını öğrenen hayırsever Tekin Çelik, duruma duyarsız kalmadı. Minik Melis Akdağ’ın Çine’de çalışan dayısının vesile olduğu bu durumdan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Çelik, “Annem yaklaşık 2 ay önce kanser nedeniyle vefat etti. Bu nedenle tüm hastalar için elimden gelen desteği yapmaya çalışıyorum. Çine Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan işyerimde bir gün çalışıyordum. Orada çalışan personellerimiz var ve bu arkadaşlarımızın birisinin yeğeninin ilaç ve ameliyatı için para biriktiriyorlardı. Bu çocuğumuzun ilaç masrafı aylık olarak yüksek bir meblağ tuttuğunu öğrendim. Bu arkadaşlar gelip bana ‘destek olur musun?’ diye sorduklarında ben kabul ettim. İlaç masrafını 1 veya 2 ay ben karşılayayım dedim. Bir gün yine ansızın gelen haber ile çocuğun acil ameliyat olması gerektiğini ve ailenin zor durumda olduğunu öğrendik. Ben de ameliyat masrafını üstlenerek İstanbul’da özel bir hastanede gerçekleşen tedavinin masrafını üstlendim. Ameliyat masrafı yüksek bir meblağ tutan bu tedavi için, ben hastane yetkilileri ile temasa geçerek ödemeyi gönderdim. Zor durumda olan aileyi bu süreçte hiçbir zaman yalnız bırakmadık. Bu durumdan ailede mutlu ve bahtiyar oldular. Zor günlerinde ilgimizi ve alakamızı esirgemedik” diye konuştu.

“ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ VE KENDİSİNE MİNNETTARIZ”

Minik Melis’in annesi Devrim Akdağ ise, “Hastane sürecimizde bizi yalnız bırakmayan iş adamı Tekin Çelik abimize çok teşekkür ediyoruz. Kızımın bütün tedavi masraflarını karşıladığı, bizim yükümüzü hafiflettiği ve kızımın daha iyi bakıma sahip olmasını sağladığı için kendisinden Allah razı olsun ve rabbim niyetlerini kabul etsin. Bizim gibi zor durumdaki ailelerin yolları hep böyle işadamları ile karşılaşsın inşallah. Çok teşekkür ederiz ve kendisine minnettarız” ifadelerini kullandı.

Minik Melis’in İstanbul’daki tedavisinin tamamlandığı ve hastaneden taburcu edildiği ifade edildiği ifade edildi. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler