20 Nisan 2024, Cumartesi

Çine’de ilk kez uygulanan ağrısız protez ameliyatına yoğun ilgi

19 Ağustos 2022, Cuma 12:29

     


Çine Devlet Hastanesi’nde görevli Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Özgür Özbey’in ağrısız olarak gerçekleştirmeye başladığı protez ameliyatına, hastalar yoğun ilgi gösteriyor. Op. Dr. Özbey, “Bu uygulamamız sonrası giderek artan bir talep oluştu, hatta hastalarımız yer bulamamaktan şikayetçi oluyor. Yaklaşık 1 aylık randevularımız dolu” dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Op. Dr. Özgür Özbey’in uyguladığı ağrısız protez ameliyatı, ilçede olumlu olarak karşılanmaya başlandı. Ameliyattan korktukları gerekçesiyle ameliyat olmaktan kaçınan hastalar, ağrısız protez ameliyatı yapıldığını duyduktan sonra Çine Devlet Hastanesi’ne başvurmaya başladıkları ifade edildi.

“BU UYGULAMAMIZ SONRASI GİDEREK ARTAN BİR TALEP OLUŞTU”

Yaklaşık 7 yıldır Aydın’da görev yaptığını ve 2 buçuk aydır Çine Devlet Hastanesi’nde görevli olduğunu söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Özgür Özbey, “Yaptığımız işlem diz protezi uygulaması yapıyoruz. Sadece ağrı kontrolü amacıyla Multimodal Analjezi (Ağrısız ameliyat) tekniği uyguluyoruz. Yani dizden itibaren beyne iletilene kadar çeşitli noktalarda bloke ederek daha düşük ağrı kesiciyle ve daha az komplike şekilde hastalarımızın sıfır ağrısız ameliyat sonrası geçirmesini sağlıyoruz. Hasta genelde genelde diz ve kalça protezi ameliyatları sonrası 48-72 saat arasında şiddetli ağrı çekiyorlar. Bu ağrılar nedeniyle genelde ameliyat olmaktan korkuyorlar. Bu yöntemle hemen hemen uyguladığımız bütün hastalarımızda ağrı sorunu sıfıra indirdik. Bu aslında Dünya’da uygulanan bir yöntem, Çine’de biz ilk defa uygulamaya başladık. Sonrasında da çok önemli geri dönüşler aldık. 3 ay boyunca çok şiddetli ağrılarını olduğunu ve ameliyat sonrası ilk defa rahat uyku uyuduğunu söyleyen hastalarımız bile oldu. Bu yöntemle uyguladığımız en önemli ameliyatımız ise, kalça revizyon ameliyatı oldu. Bu hastamızda da sıfır ağrı ile operasyonumuzu tamamlayıp kendisini taburcu ettik. Bu uygulamamız sonrası giderek artan bir talep oluştu, hatta hastalarımız yer bulamamaktan şikayetçi oluyor. Yaklaşık 1 aylık randevularımız dolu ama günlük gelen ekstra hastalarımızı da bakmaya çalışıyoruz ve günlük 50’ye yakın hastamızı muayene ediyoruz. Talep artıyor ama biz de görevimiz en iyi şekilde yapmaya devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

“AMELİYAT SONRASI HİÇ AĞRI ÇEKMEDİM”

Diz protezi ameliyatı olduğunu belirten 65 yaşındaki Fatma Türkeş, “Uzun süredir ağrılarım vardı. Eşimin rahatsızlığı ve ağrı çekerim diye korktuğumdan ameliyat olmamıştım. Bu sistemle ameliyat yapıldığını duydum ve ameliyatımı oldum. Ameliyat sonrası hiç ağrı çekmedim. Doktorumdan Allah razı olsun” diye konuştu.

Öte yandan, Op. Dr. Özgür Özbey’in ameliyat öncesinden taburcu edilene kadar hastaları ile yakından ilgilenmesi, ameliyattan 24 saat sonra egzersiz çalışmalarını başlatması, bunları yakından takip etmesi, hasta ve hasta yakınları tarafından büyük takdir topluyor. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler