19 Mart 2024, Salı

Hastanedeki yoğunluk azaldı

15 Ekim 2019, Salı 14:57

     


Çine'de bir haftadır süregelen bulantı, kusma ve ishal şikayetleri ile hastaneye başvuran hasta sayısında düşüş olduğu bildirildi.

 

Çine'de yaklaşık bir haftadır yüzlerce vatandaş bulantı, kusma ve ishal şikayetleriyle Çine Devlet Hastanesine başvurdu. Sağlık yetkililerini harekete geçiren salgın nedeniyle tatlı su içme suyu çeşmeleri geçici olarak kullanıma kapatıldı. Sağlık Müdürlüğü yetkililerince sulardan numuneler alınarak analiz için laboratuvara gönderildi. Laboratuvara gönderilen suların tahlil sonuçları merakla beklenirken aynı şikayetlerden dolayı hastaneye başvuran hasta sayısında azalma olduğu bilgisine ulaşıldı.

 

HASTALARDAN ALINAN KLİNİK NUMUNELERDE ANALİZ EDİLİYOR

Çine Kaymakamlığında gerçekleştirilen kaymakam Turan Erdoğan, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü, Çine İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Çine Belediyesi yetkililerinin katıldığı toplantıda salgın masaya yatırıldı. Toplantı sonrası yetkililer tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: 11 Ekim 2019 tarihinden itibaren ilçemizdeki sağlık tesislerine bulantı, kusma ve ishal şikayetleri ile başvuru yoğunluğu olduğu tespit edilmiştir. Konu ile ilgili olarak Aydın İl Sağlık Müdürlüğü, Çine İlçe Sağlık Müdürlüğünce gerekli çalışmalar başlatılmış, başvuruların değerlendirilmesi yapılmış ve ilgili yerlerden alınan su numuneleri ve hastalardan alınan klinik numuneler, analiz için üst kurumlara ivedi şekilde sevk edilmiştir. Diğer taraftan ilçe devlet hastanemizde hasta yoğunluğuna göre gerekli önlemler alınmış olup herhangi bir ağır vakamız bulunmamaktadır. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler