29 Mart 2024, Cuma

Mobil KETEM Çine'de

11 Eylül 2019, Çarşamba 14:12

     


Aydın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında kadınlarda kanser taraması gerçekleştiren Mobil KETEM Çine'de ücretsiz olarak hizmet vermeye başladı.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine İlçe Sağlık Müdürü Ensar Uygun, Mobil Ketem’in Çine’de yaklaşık bir ay hizmet vereceğini ifade ederken, "Kalp, damar hastalıklarından sonra en çok ölüme sebep olan hastalık kanser. Çoğu kanserin kesin tedavisi mümkün değil, erken safhalarda yakalanır erken tanı saptanırsa hastaların çoğu kurtulabilmektedir. Mobil KETEM, kadınlara göğüs, rahim ağzı ve kalın bağırsak kanser taraması hizmeti vermektedir. Biz ulaşabildiğimiz kadınları telefon yardımıyla bilgilendirerek, Mobil KETEM’e davet ediyoruz. Hedefimiz 30 ile 69 yaş arası kadınlar. Ulaşamadığımız kadınlar ise saat:09.00'dan 16.00’a kadar birimimizi arayarak randevu alabilirler. Her kadın mutlaka 2 yılda bir kanser taraması yaptırmalı. Sağlığımızı ihmal etmeyelim, her şeyin başı sağlıktır” dedi.

 

Çine İlçe Sağlık Müdürlüğü bahçesinde hizmet veren Mobil KETEM’e Çineli kadınların yoğun ilgi gösterdiği ve sağlıklarını ihmal etmeyerek kanser taramasından geçtikleri görülürken, taramadan geçen kadınlar, diğer kadınlara Mobil KETEM’e gelerek tarama yaptırmaları konusunda uyardı. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler