28 Mart 2024, Perşembe

Pilot il Aydın'da ilk gün bin 338 doz Biontech aşısı yapıldı

2 Haziran 2021, Çarşamba 15:34

     


Aydın İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz, Biontech aşısı için pilot il seçilen ve ve 1 Haziran itibariyle Aydın’da yapılan aşı çalışmalarını değerlendirerek, “İlk gün ilimizde Devlet Hastaneleri ve Entegre Hastaneler olmak üzere toplam 16 birimimizde bin 338 doz Biontech aşısı yapılmıştır. Yapılan aşı sayısı da 573 bine ulaşmıştır” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan araştırmalar sonucu Aydın Biontech aşısı için pilot il seçilirken, Biontech aşısı tüm çalışmaları ise 1 Haziran itibariyle tüm ilçelerde yapılmaya başlandı. Aydın İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz, en kısa zamanda da tüm sağlık birimlerinde Biontech aşısı yapılmaya başlanacağını ifade etti.

"SON HEMŞEHRİMİZ AŞI OLANA KADAR DEVAM EDECEĞİZ"

Koronavirüsün etkisini azaltmanın ve yok etmenin yolu aşılama çalışması olduğunu belirten Aydın İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz, “İlimizde an itibari ile 573 bin aşı yapılmış olup, 65 yaş üstü vatandaşlarımızın yüzde 88,12’si aşılanmış bulunmaktadır. En az bir doz aşılanmış olan vatandaşlarımızın hedef nüfusa oranı yüzde 77’dir. Kovid-19 hastalığı geçirdiği için aşı yapılamayan Vatandaşlarımız çıkarıldığında ilimiz oldukça iyi bir aşılama yüzdesine ulaşmış olmakla birlikte bu yönde hassasiyetimiz son hemşerimiz aşı yapılana kadar en üst düzeyde devam edecektir. Tüm bilim insanlarının ortak kanaati de aşının riskli gruplardan başlanarak tüm vatandaşlara yapılmasının bir an önce özlediğimiz günlere dönebilmemiz için son derece önemli ve elzem olduğudur” diye konuştu.

“SADECE BİLİM İNSANLARININ TELKİNLERİNE KULAK VERİLMELİDİR”

Kovid-19 aşı çeşitlerinde bugüne kadar herhangi bir yan etkiye rastlanmadığını vurgulayan Açıkgöz, “Şu ana kadar gerek ilimizde gerekse de ülkemiz genelinde yapılmış olan aşılarla ilgili aşının yan etkisine bağlı olumsuz bir olay olmadığı bir gerçektir ve bugün eminiz ki hangi tip aşı yapılmış olursa olsun gerek hastaneye yatış gerekse de ileri tetkik tedavi gereksinimi aşı yapılmış olan gruplarda son derece düşüktür. İlimiz genelinde aşı sırası geldiği halde aşı yaptırmaktan imtina eden vatandaşlarımıza sağlık profesyonellerimiz ulaşmakta ve kafalarındaki endişeleri yerinde değerlendirmektedir. Bizzat sahada edindiğimiz izlenimlere bakıldığında son derece basit ve kulaktan dolma bilgilerle aşı ile ilgili endişeler olduğu anlaşılmaktadır. ‘Sizin desteğiniz olmadan başaramayız’. Özellikle tüm hemşerilerimizden ricam, aşı sırası gelen vatandaşlarımızın en kısa zamanda aşılarını yaptırmaları ve sadece bilim insanlarının telkinlerine kulak vermeleridir. Bakanlığımızca pilot il seçilen Aydın’da ilk gün Devlet Hastaneleri ve Entegre Hastaneler olmak üzere toplam 16 birimimizde bin 338 doz Biontech aşısı yapılmıştır. Yapılan aşı sayısı da 573 bine ulaşmıştır” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler