20 Nisan 2024, Cumartesi

Çine'de öğrenciler aşı olmak için sıraya girdi

1 Ekim 2021, Cuma 13:01

     


Çine Mehmet Tuncer Anadolu Lisesi’nde eğitim gören öğrenciler, kendi istekleri ile koronavirüs aşısı oldu. Çine İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, kurduğu stantta 81 öğrencinin aşısını yaparken, Okul Müdürü Mustafa Necati Alkan, yapılan son çalışma ile yaklaşık 400 öğrencinin aşılanmış olduğunu ifade etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine’de eğitimlerinin bu sene de aksamasını istemeyen Mehmet Tuncer Anadolu Lisesi öğrencileri, ailelerinin de onayı ile koronavirüs aşılarını olmaya devam ediyor. Anne ve babaları tarafından E-nabız üzerinden aşı onayları yapılan öğrenciler, okula gelen sağlık ekiplerince korona aşısı oldu.

“KESİNLİKLE OKULLARINDAN UZAK KALMAK İSTEMİYORLAR”

Öğrencilerin, velilerin ve okulda görevli öğretmenlerin pandemi salgınından mağdur olmaması için büyük çaba sarf ettiklerini belirten Okul Müdürü Mustafa Necati Alkan, “Dünya genelinde yaşanan salgından dolayı öğrencilerimiz bir buçuk yıl okullarından uzak kaldı. Milli Eğitim Bakanlığımızın ivedilikle hazırladığı uzaktan eğitim programı ile online olarak eğitimlerimizi devam ettik. Çocuklarımızın eğitimleri aksamaması için gece-gündüz mücadele verdik. Uzaktan eğitim, yüz yüze eğitimdeki gibi verimli olmayabiliyor. Şimdi okullarına yeniden kavuşan öğrencilerimiz, kesinlikle okullarından uzak kalmak istemiyor” diye konuştu.

“YAKLAŞIK 400 ÖĞRENCİMİZ AŞILANMIŞ OLDU”

Mehmet Tuncer Anadolu Lisesi’nde 558 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Müdür Alkan, “Okulumuzda eğitim gören öğrencilerimiz ve aileleri ile kurduğumuz diyalog sayesinde bu süreci daha kolay atlatacağız. Çünkü hem anne babalar hem de öğrencilerimiz bu konuda çok duyarlılar. Bugün yapılan 81 öğrencimizin aşısı ile birlikte, yaklaşık 400 öğrencimiz aşılanmış oldu. Hedefimiz ilçe okulları içerisinde örnek olabilmek ve sağlıklı bir eğitim sezonu geçirmek” ifadelerini kullandı.

“İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİMİZE MİNNETTARIZ”

Gerçekleştirilen aşı çalışmasını esnasında okula ziyaret eden Çine İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ayşe Aktaş, “2021-2022 yılı eğitim öğretim sezonun yaklaşık bir ayını geride bıraktık. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak tüm okullarımızın temizlik malzemesi ve maske ihtiyaçlarını temin ettik ve takibini de sağlıyoruz. Mehmet Tuncer Anadolu Lisesi okul idaresi, öğrencilerimiz ve velilerimize aşı duyarlılıkları için çok teşekkür ediyorum. Bu çalışmayı okullarımızda gerçekleştiren İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerimize minnettarız” açıklamasında bulundu. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler