26 Nisan 2024, Cuma

Çine’de ilklerin yaşandığı düğün

28 Kasım 2022, Pazartesi 14:38

     


Çine’de Sevgi Cennet Sever ile Mehmet Ünal için düzenlenen düğün töreninin başlangıcında, gelinin kardeşi askeri personel Efecan Sever, “Her gün sabah baktığımızda güneşi esirgemiyorsa gökyüzü, birileri bedelini ödediği içindir” sözleri ile tüm şehitler için davetlilere 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşını okumaya davet etti. İlk kez böyle bir duyarlılıkla karşılaştıklarını belirten davetliler, genç çift ile ailelerine tebrik etti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Çine’de Karaoğlan Demir Doğrama Atölyesi’nin işletmecisi Mehmet Ünal ile Sevgi Cennet Sever, 2 gün süren düğün töreni ile dünya evine girdi. Çine Dorumlar Mahallesi’nden Mesut ve Gönül Ünal’ın Sanayi Sitesi’nde esnaflık yapan oğulları Mehmet Ünal ile Akçaova Orman İşletme Şefliği Mutemedi Kemal Sever ve merhum Habibe Sever’in kızları Sevgi Cennet Sever için Çine Şeyhler Düğün Salonu’nda düğün organize edildi. Genç çift için düzenlenen düğün töreni Cumartesi sabah başlayıp, Pazar günü gece son buldu.

“BİRİLERİ BEDELİNİ ÖDEDİĞİ İÇİNDİR”

Cumartesi akşamı düzenlenen kına gecesi öncesi salonu dolduran misafirlere hitap eden gelinin kardeşi askeri personel Efecan Sever, “Öncelikle canımdan çok sevdiğim ablamın bu güzel gününde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Bizler burada güzel bir gün yaşarken, evlerine ateş düşen analarımız babalarımız var. Dün bir teğmenimiz şehit oldu, az önceki aldığım habere göre iki askerimiz daha şehit düştüğünü öğrendim. Benim şöyle bir düşüncem var, bizler bu güzel insanları sadece özel günlerde değil, en mutlu günümüzde dahi kalbimizin, aklımızın bir köşesinde yer verirsek, insan olmuşuz demektir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, geçmişten bugüne, bugünden yarına, ‘Hayatımı seve seve feda edeceğime namusum üzerine ant içerim’ diyerek yemin etmiş bizler adına sizleri 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızı hep birlikte okumaya davet ediyorum ve konuşmama şu sözlerle son vermek istiyorum. Her gün sabah baktığınızda güneşi esirgemiyorsa gökyüzü, birileri bedelini ödediği içindir. Hepinize tekrar teşekkür ederim” dedi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Sevgi Cennet ile Mehmet Ünal çifti sahneye davet edildi. Genç çiftin ilk dansının ardından misafirler de eğlenceye eşlik etti ve kına merasimi yapıldı. Pazar günü akşamı da Sevgi Cennet İle Mehmet Ünal çifti için balo gecesi tertiplendi. Gecede, Nikah Memuru Tuncer Söylemez Sevgi Cennet ile Mehmet Ünal çiftinin nikah akdini gerçekleştirirken, damadın nikah şahitliğini Yasin Çetin, gelinin nikah şahitliğini de Orman Mühendisi Zerrin Can yaptı. Halk Oyunları ekibinin gösterisi sonrası genç çift ile davetliler gece boyunca eğlendi.

Sevgi Cennet ile Mehmet Ünal çiftinin bu mutlu gününde MHP MYK Üyesi Burak Pehlivan, MHP Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç, AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir ve yönetimi, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, Çine Ülkü Ocakları önceki Başkanı Murat Çalışkan ile mevcut Başkan Ali Erdem ile yönetimi yalnız bırakmazken, Murat Çalışkan genç çifte Türk Bayrağı ile Kuran’ı Kerim hediye etti.

GELİNLİĞİ İLE ANNESİNİN MEZARINI ZİYARET ETTİ

Ayrıca, koronavirüs nedeniyle 29 Ekim 2020’de annesi Habibe Sever’i kaybeden Sevgi Cennet Sever, gelinliği ile annesinin mezarını ziyaret ederek onun için dua etti. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler