20 Nisan 2024, Cumartesi

Marmaris'te göz kamaştırdılar

31 Temmuz 2018, Salı 17:13

     


Çine Belediyesi ve Kaltun Madencilik işbirliğinde açılan 'Çini ve Seramik Kursu'na katılan kadınların yaptığı eserler, Marmaris'te sergilendi. Çineli kadınların el emeği göz nuru eserler göz kamaştırdı.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ)

 

Marmaris Belediyesi'nce gerçekleştirilen Kültür ve Sanat Çini Dekor Sergisinde Çineli kadınların ortaya çıkarmış oldukları el emeği göz nuru çini eserlerde sergilendi. Devlet Sanatçısı, Çini ve Seramik Tasarımcısı Derya Şenel ve Çineli kadınların 2,5 yıllık emeklerinin sergilendiği sergide el emeği göz nuru eserler büyüledi.

 

"BU BİRAZCIK FAZLA OLMUŞ"

"Sergi çok kalabalık ve güzel devam ediyor. Sergilenen salonun güzel olması ile birlikte el emeği göz nuru eserlerimiz daha bir müthiş göründü. Kadınlarımızdan bazıları maddi olarak da emeklerinin karşılığını almaya başladı. Eserlerimiz çok tepki aldı. Görenler 'biz bu kadar güzelini beklemiyorduk, bu birazcık fazla olmuş' dediler. Sergide 100'e yakın eserimiz hala sergilenmekte" diye konuştu.

 

"GURUR DUYUYORUZ"

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, kadınlara sağladığı güzel sergi için Marmaris Belediye Başkanı M. Ali Acar'a teşekkürlerini iletirken, "Çineli kadınlarımız artık emeğinin karşılığını almaya başladı. Çine'mizin adını daha da duyurmaya başladı. Bu da bizim mutluluk ve gurur kaynağımız haline geldi. Kadınlarımız ile onur duyuyoruz" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler