26 Nisan 2024, Cuma

“Kitap okuma kültürüne katkım olsun istedim”

19 Ekim 2022, Çarşamba 14:06

     


Çine’de Ali Baba Kıraathanesini hizmete açan genç işletmeci Ali Özcan (24), işyerinde kitaplık oluşturdu. Toplumlarda kültürün artması için okumanın önemli olduğunu belirten Özcan, “İlçemizde kitap okuma kültürüne katkım olsun istedim. Bu düşünceyle küçük de olsa kitaplık oluşturdum” dedi.

Çine Hamitabat Mahallesi 211 Sokak, Seç Market karşı sokağında Ali Baba Kıraathanesi hizmete açan genç işletmeci Ali Özcan, Çine’de kahvehane kültürünün çok fazla olduğunu dile getirirken, buralarda geçirilen zamanın bir bölümünün kitap okumaya ayrılabileceğini söyledi.

“OKUMA KÜLTÜRÜNÜ ARTTIRICI BİR İŞYERİ YAPMAK İSTEDİM”

Yaklaşık 8 ay önce kendi işletmesini kurduğunu söyleyen Ali Özcan, oluşturduğu kitaplığa özellikle 20 ile 30 yaş aralığındaki müşterilerinin büyük ilgi gösterdiğini kaydetti. İşyeri çevresindeki ailelerden ödünç kitap alanlarında olduğunu ve aldığı kitabı okuduktan sonra değiştirenlerin de olduğunu belirten Özcan, “Okuma kültürüne yönelik program düzenlemek ve ilçemizde kitap okuma kültürüne katkım olsun istedim. Bu düşünceyle küçük de olsa kitaplık oluşturdum. Çine’de kahvehane sayısı çok fazla ama içerisinde okuma kültürünü arttırıcı faaliyeti olan bir iş yeri yapmak istedim. Roman tarzı kitaplar yer alıyor. Genelde orta kesim kadınlar ve üniversite öğrencileri zaman zaman geliyor. Mesela bir kadın var sürekli geliyor. Kitaplardan seçiyor ve evine götürüyor. Okuyor, bir ay sonra geri getiriyor ve kitabı değiştiriyor. Bugüne kadar kitapları kendim temin ettim. Bağış amaçlı bir kitap getiren olmadı. Özellikle 20-30 yaş arası ilgi gösteriyor” ifadelerine yer verdi. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler