28 Mart 2024, Perşembe

Kütüphanede Katı Sanatı Sergisi

17 Haziran 2019, Pazartesi 10:48

     


Çine Halk Eğitim Merkezi tarafından 2018-2019 eğitim sezonunda açılan Katı Sanatı Kursu'nda kursiyerlerin 8 ay boyunca gerçekleştirmiş oldukları Katı Sanatı eserleri sergi ile görücüye çıktı.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine Halk Kütüphane Salonunda düzenlenen sergi açılışına, Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Garnizon Komutanı Yüzbaşı Soydan Hekim, Çine ilçe Emniyet Müdürü İsmet Şimşek, Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, Çine PTT Şube Müdürü Nihal Altaş, okul müdürleri ve davetliler katıldı. Serginin açılış kurdelesini Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ve Çine Halk Kütüphane Müdürü Şenay Hızır birlikte kesti.

 

Katı Sanatı hakkında bilgiler veren Kurs Öğretmeni Cavidan Demirel, Katı Sanatı'nın çok sabır isteyen bir sanat olduğuna vurgu yaptı. Katı Sanatı'nın geçmişinin Osmanlı İmparatorluğu'na dayandığını söyleyen Demirel, "Katı Sanatı'nın geçmişi 15. Yüzyıla kadar dayanıyor. Osmanlı imparatoru Fatih Sultan Mehmet döneminde sanatkarlar padişaha verdikleri değeri ve becerilerini sunmak için geliştirilmiş bir sanattır" dedi. Kursta Katı Sanat eserlerinin yanı sıra, kursiyerler tarafından yapılan ahşap dekoratif ürünler de sergilendi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler