19 Nisan 2024, Cuma

Çineli müzisyen yeni albümüyle geri döndü

17 Nisan 2018, Salı 10:45

     


Aydın’da Çine’nin yetiştirdiği saz ve müzik ustası yerel sanatçı Mustafa Aydanlı (60), aradan geçen uzun yıllar sonra 15 eserden oluşan yeni albümüyle hayranlarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Hayri Şahin’e benzerliği ile dikkati çeken Aydanlı’nın albümünde söz ve bestesi kendisine ait 3 eseri bulunuyor. Her daim temiz, bakımlı ve şık giyim kuşamıyla da Aydınlıların gönlünde taht kuran Aydanlı, yıllar sonra yeniden albüm yapmanın heyecanıyla yaşıyor. 


Çine’nin İbrahim Kavağı köyünde doğup büyüyen Mustafa Aydınlı, 70’li yıllarda evden kaçıp gittiği İstanbul Unkapanı'nda müzik piyasasına kazandırdığı iki plağıyla adından söz ettirmeyi başardı. Udi sanatçı Bayram Durmaztuna ve bestekâr Bayram Sarıkaya’dan ders alan Aydanlı, müzik piyasasına sözü ve bestesi kendine ait olan “Seni nasıl sevmiştim. Izdırapla geçti ömrüm” ve “Aşkından oldum divane. Aşkın adaleti bu mu?” adlı 4 eserden oluşan 2 plak kazandırdı. 70’li yıllarda seslendirdiği şarkıları ile adından söz ettirmeyi başaran Aydanlı, İstanbul’u bırakıp memleketi Aydın’a döndü. Aydın’da uzun yıllar kasetçilik yapan Aydanlı, kaset ve cd’nin yerini internet alınca inzivaya çekildi. 


AYDIN’IN BAKIMLI AĞABEYİ
Aydın’da düğün ve cemiyetlerde sahneye çıkan Aydanlı, 15 eserden oluşan yeni albümüyle müzik piyasasına geri döndü. Nostaljik sevilen şarkılardan oluşan albümünün peşinden ikinci bir albüm hazırlığında olduğunu söyleyen Aydanlı, her daim şık ve temiz giyim kuşamıyla da dikkat çekiyor. Aynı zamanda bir Atatürk sevdalısı olan Aydanlı, kravatlarındaki Atatürk imzasıyla da ayrıca dikkat çekti. Giyim kuşamından hiç ödün vermediğini, günlük yaşamında dahi takım elbisesi ile dolaştığın söyleyen Aydanlı, müziğe nasıl başladığını anlattı. 


İKİ PLAĞINDAN SONRA ŞİMDİ DE ALBÜM YAPTI
Köyde bir çiftçi çocuğu olarak dünyaya gelen Aydanlı, “Daha ilkokul çağlarında müziğe çok meraklı idim. Çine’de babamın zeytinlerini satarak biriktirdiğim harçlığım ile ilk sazımı elime aldım. Kendi kendime saz çalmayı öğrendim. 15 yaşında askere gittim. Ağabeyim ölünce onun nüfusu bana geçmiş. O yüzden çocuk yaşta askere alındım. Askerden döndükten sonra şarkı sözü yazmaya başladım. O yıllar Hayri Şahin çok dinlenen bir sanatçı idi ve beni de ona benzetirlerdi. İstanbul’a kaçıp gittim. Orada Unkapanı’nda Batı Plakta kendi eserim olan iki plak çıkardım. Elimden tutan olmayınca memleketim Aydın’a dönüp kasetçilik yapmaya başladım. Kasetçi denince Aydın’da beni tanımayan yoktur. O yıllarda düğünlere gider saz çalıp şarkı söylerdim. Yıllar sonra yine gönül verdiğim müziğe geri dönerek albüm çıkardım. Ardından bir albüm hazırlığım daha var" diye konuştu. Mustafa Aydanlı, eski sevilen şarkılardan oluşan bir albümle yeniden dinleyicilerinin karşısına çıkacak olmaktan büyük heyecan ve mutluluk duyduğunu söyledi. 







 
Son Eklenen Haberler