16 Nisan 2024, Salı

Çineli Sedat sesiyle Türkiye finallerinde

15 Nisan 2016, Cuma 08:51

     


Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde düzenlenen ‘Sahne Sırası Sende’ müzik yarışmasının Ege illeri arasında düzenlenen ayağında 3 öğrenci kategorilerinde birinci olmaya hak kazanırken, birinci öğrencilerden birisi de Çine Madran Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Sedat Gezir oldu.

 

Manisa Rum Mehmet Paşa Bedesteni Nikah Salonu'nda gerçekleştirilen Sahne Sırası Sende yarışmasına 8 ilden 64 öğrenci katıldı. Aydın Gençlik Merkezi'nde düzenlenen yarışmada birinci olan 8 öğrencinin Aydın'ı temsil ettiği Ege illeri arasındaki yarışmada 3 öğrenci kategorilerinde birinci olarak 19 Mayıs Gençlik Haftası’nda gerçekleştirilecek Türkiye finallerine katılma hakkı kazandı.

 

AYDIN VE ÇİNE’Yİ EN GÜZEL ŞEKİLDE TEMSİL ETMEK İSTİYOR

Sahne Sırası Sende yarışmasında 14-17 yaş solo erkek ses kategorisinde Çine Madran Anadolu Lisesi 11.sınıf öğrencisi Sedat Gezir Ege Bölgesi'ndeki iller arasında yapılan yarışmada birinci oldu. Okul idaresi, öğretmenleri ve öğrencilerince tebrik edilen Sedat Gezir, 17 Mayıs’ta Ankara’da düzenlenecek olan Türkiye finalinde Çine’yi ve Aydın’ı en güzel şekilde temsil edeceğini söyledi.

 

ARKADAŞLARINI SANATSAL ETKİNLİKLERE DAVET ETTİ

Birinciliğini tüm Aydınlı müzikseverlere armağan ettiğini söyleyen Sedat Gezir sanatsal etkinliklerin ders başarısını olumlu anlamda etkilediğini aktarırken, öğrencilerin mutlaka bir sanat dalında kendilerini ifade etmelerinin hem ders başarısına hem de sosyalleşmeye katkı sağladığını söyledi. Yarışma sayesinde yeni arkadaşlıklar edindiğini, yeni yerler ve ortamlar gördüğünü sözlerine ekleyen Gezir, mutlu olduğunu ifade etti.

 

KAYMAKAM DEMİR VE MÜDÜR ÜSTÜNDAĞ’I ZİYARET ETTİLER

Sahne Sırası Sende yarışmasında bölge birincisi olan Sedat Gezir , eğitim gördüğü Çine Madran Anadolu Lisesi Müdürü Eyüp Serdaroğlu ile birlikte Çine Kaymakamı Özkan Demir’i makamında ziyaret ederek almış olduğu plaket ve belgeyi Kaymakam Demir’e takdim etti. Kaymakam Demir, öğrencilerin sanat müziğine ilgi duymasını takdirle karşıladığını söylerken sosyal etkinliklerde bulunmanın akademik başarıya katkı sağlayacağını belirtti ve Gezir’e Ankara’da 17 Mayıs’ta yapılacak Türkiye finalinde başarılar diledi. Sedat Gezir ve Okul Müdürü Eyüp Serdaroğlu, Kaymakam Demir’in ardından Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ’ı da makamında ziyaret etti. Müdür Üstündağ, Sedat Gezir’i başarısından dolayı kutlarken, Türkiye finalinde de başarılı olmasını dilediğini ifade etti. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler