25 Nisan 2024, Perşembe

Meydan oyun gördü

11 Ağustos 2017, Cuma 17:27

     


Çine'nin Bölüntü Mahallesi'nde kamp kuran Zeybek ve Efe oyunlarını en öz halini öğrenmek isteyen Boğaziçi Üniversitesi Aydın Zeybek ve Efe Grubu’nun düzenlediği halk oyunları gecesi renkli görüntülere sahne oldu. Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay ve Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer zeybek oynadı.

 

 

Çine’nin Bölüntü Mahallesinde kamp kuran ve bir hafta mahallede konaklayarak, efe ve zeybek oyunlarının en öz hallerini öğrenmek ve öğrendiklerini halka aktarma çabası içerisinde olan Boğaziçi Üniversitesi Aydın Zeybek ve Efe Grubu, mahallede halk oyunları gecesi düzenledi. Geceye Çine Tepecik Höyüğü’nde ve Alabanda Antik Kenti’nde kazı çalışması yapan arkeoloji öğrencileri de katıldı.

 

ZEYBEK OYNADILAR

Halk oyunları gecesi renkli görüntülere sahne oldu. Öğrenciler hünerlerini sergilerken, halkta onlara eşlik etti. Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut ve Cumhuriyet Halk Partisi Çine İlçe Örgüt Başkanı Tayfun Şahin ve Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hasan Yörük de zeybek oynadı. Mahalle Bank, gecede konser verdi. Darbuka şov izleyenlerden takdir topladı.

 

“ONLARIN HEPSİ EVLATLARIMIZ”

Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Boğaziçi Üniversitesi’nde okuyarak Bölüntü Mahallesi'nde kamp kuran ve halk ile iç içe bir hafta geçiren gençleri tebrik ederken, etkinliklerini devam ettirmeleri isteğinde bulundu. Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, “Boğaziçi Üniversitesi’nden gelen öğrencilerimizi bağrınıza bastığınızı görmek beni çok mutlu etti. Bu öğrencilerimiz İstanbul’da boğaza karşı eğitimlerini sürdüren Anadolu’dan toplanmış ama Anadolu’dan pek haberdar olmadığını ön gördüğümüz öğrencilerimizdi aslında böyle olmadığını burada gördünüz değil mi? Onların hepsi bizim evlatlarımız” dedi.

 

"BÖLÜNTÜ, MEMLEKETLERİ OLDU"

Boğaziçi Üniversitesi Aydın Zeybek ve Efe Grubu kurucusu Şahin Yaldız yaptığı konuşmasında artık Bölüntü Mahallesi’ninde kendi memleketleri olduğunu belirtirken, kendilerine gözü gibi bakan mahalle halkına çok teşekkür etti. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler