25 Nisan 2024, Perşembe

Çini eserler göz kamaştırdı

9 Mayıs 2018, Çarşamba 15:59

     


Çine Belediyesi ve Kaltun Madencilik işbirliğinde açılan 'Çini ve Seramik Kursu'na katılan kursiyerlerin yaptığı eserler, Osman Efendi Konağı'nda açılan sergide halkın beğenisine sunuldu.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ)

 

Devlet Sanatçısı, Çini ve Seramik Tasarımcısı Derya Şenel ve Çineli kadınların yaptıkları el emeği göz nuru eserler, Osman Efendi Konağı'nda açılan sergide vatandaşların beğenisine sunuldu. Serginin açılış törenine Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine İlçe Emniyet Müdürü Fevzi Yurtseven, Çine Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı Metin Uyar, İYİ Parti Aydın Milletvekili Aday Adayı Mehmet Yavuz ve Buket Saran, CHP Çine İlçe Örgüt Başkanı Tayfun Şahin, İYİ Parti Çine İlçe Teşkilat Başkanı Derya Kamil Karaca, CHP Çine Kadın Kolları Başkanı Kübra Kırmızıgül, Sosyal Güvenlik Kurumu Çine Şube Müdürü Kamil Şenoğlu, Kaltun Madencilik Yönetim Kurulu üyesi Kamil Tuncer'in eşi Nedret Tuncer ve çok sayıda davetli katıldı. İznik çinisi ile işlenmiş çok sayıda masa, ayna çerçeveleri ve tabak ile vazolar davetlileri büyüledi.

 

SERGİ 17 MAYIS'A KADAR DEVAM EDİYOR

Devlet Sanatçısı Çini ve Seramik Tasarımcısı Derya Şenel, açtıkları serginin 17 Mayıs 2018 Perşembe günü akşam saatlerine kadar halka açık olduğunu, Çinelileri, kadınların yaptığı birbirinden güzel eserleri görmeleri için sergiye beklediklerini söyledi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler