19 Nisan 2024, Cuma

Geleceğin ressamları kendilerini kanıtlamak istiyor

3 Temmuz 2021, Cumartesi 16:37

     


Efeler İlçesi Kızılcaköy Mahallesi’nde Kaan Bey Çiftliği Kahvaltı Salonu Ve Kır Düğün Bahçesinde duvarlara yaptıkları eserlerle dikkat çeken Resim Bölümü öğrencileri İbrahim Atalan ile Mustafa Koçak, “Sevdiğimiz ve ilgi duyduğumuz alanda kendimizi ispat etmek için yaptığımız çalışmaların beğenilmesi, bizi motive ediyor. Hedefimiz bu alanda ilerleyip resim öğretmeni veya ressam olmak” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü son sınıf öğrencisi İbrahim Atalan ile Mustafa Koçak, aldıkları eğitim ile kendilerini ispat edebilmek ve hedefleri doğrultusunda ilerlemek adına sokak çalışmaları ile boyama çalışmalarına başladıklarını ifade etti.

“RESİM ÖĞRETMENİ OLMAK İSTİYORUM”

Kendisinin resme olan merakının dedesinin yaptığı çalışmalar etkilediğini ve bu nedenle Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi’ne gitmeye karar verdiğini belirten İbrahim Atalan, “Kızılcaköy Mahallesi’nde oturuyorum ve dedemden de örnek alarak ve severek yapıyordum resim çizimlerine. Bunu geliştirmek için Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi sınavına girdim ve kazandım. Orada belirli tekniklerle resim yapma yeteneğimi geliştirdim. Bu yeteneğimi tanıtmak için düğün salonu ve kafe gibi yerlerin duvar resimlerini yapmaya başladım. Bu şekilde kendimizi tanıtıyoruz. Hedefim de liseyi bitirerek resim öğretmeni olmak istiyorum” açıklamasını yaptı.

“EN ÇOK KARAKALEM YAPMAKTAN HOŞLANIYORUM”

Kendisinin karakalem üzerine çalıştığını belirten Mustafa Koçak da, “Resim yeteneğimi öğretmenim keşfetmişti. Aslında Güzel Sanatlar Lisesi aklımda yoktu ama denemek istedim ve kazandım. Hiç çalışmadan kazandım ve yeteneğimin olduğunu fark ettim. Benim alanım aslında karakalem, renkli işler çok bana göre değil. Ama arkadaşıma yardım amaçlı ve birazda bu alanda kendimi geliştirmek için buradayım. Bu yönde de tecrübe ediniyorum. Ama resmin temeli karakalemdir ve bilenler bilir en zor tekniklerden birisidir. Ressamlar karakalem yapmazlar, genelde renkli çalışırlar. Çünkü renkler hataları kapatır, tonlar da güzelleştirir. Benim de tam zıttı olarak karakalem hoşuma gidiyor. O nedenle en çok karakalem yapmaktan hoşlanıyorum. Resim yaparken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum ve resme başlama nedenim de bu. Aşırı keyifli bir alan” ifadelerini kullandı.

“AMACIM ONLARA HEM KATKI SUNMAK HEM DE MOTİVE OLMALARINI SAĞLAMAK”

Kızılcaköy Mahalllesi’nde uzun yıllardır Kaan Bey Çiftliği isimli düğün salonu ve restoran işletmeciliği yaptığını söyleyen Nahit Yetim, “Sanatçı arkadaşlarımızın da desteği ile görsel amaçlı ve insanların gözüne hoş gözükeceğini düşündüğümüz resimleri işletmemiz duvarına yapıyoruz. Mahallelimiz olan İbrahim kardeşimizin başka yerlerde yaptığı çalışmaları görünce bizim işletmemizde de yapmasını rica ettim. Onlarda hem kendilerini geliştirmek ve bize de yardımcı olmak adına bu eserleri ortaya çıkarttı. Amacım aynı zamanda onlara hem katkı sunmak hem de motive olmalarını sağlamak” diye konuştu. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler