• 31 Temmuz 2023, Pazartesi 14:45

35 yıldır beraber çalışıyorlar

Çine’de 35 yıldır pazarcılık yaparak geçimlerini sağlayan Hediye ve Mustafa Yıldırım çifti, iyi günde de kötü günde de beraber olduklarını söyledi. Artan maliyetler yüzünden artık işlerinin zor olduğunu söyleyen çift, pazarcılık yapmanın kolay olmadığını belirtti.

Mutaflar Mahallesi’nde yaşayan Hediye ve Mustafa Yıldırım çifti açtıkları Pazar tezgahında 35 yıldır beraber çalıştığını söyledi. İyi günde de kötü günde de beraber olduklarını söyleyen çift, “Tüm zorlukları birlikte omuzlayıp, tüm güzellikleri de beraber yaşıyoruz” dedi. Mustafa Yıldırım, eşinin yardımıyla 35 yıldır Pazar tezgahında bir şeyler sattığını söyleyerek, “Pazarda yardıma ihtiyacım oluyordu daha sonra işleri eşimle birlikte yapmaya başladık. 35 yıldır da beraber tezgah açıp beraber çalışıyoruz” dedi. Küçük yaşta evlendiğini belirten Hediye Yıldırım, “Eşimle evlendikten sonra ona yardımcı olmaya başladım. Biz daha çok sebze alıp satıyoruz. Maliyetler artıkça bizimde işimiz zorlaşıyor” diye konuştu.

MALİYETLER ARTTI BÖRÜLCENİN FİYATI 100 LİRA OLDU

Börülcenin fiyatının geçen hafta 100 lira olduğunu belirten Mustafa Yıldırım, “Perşembe günü börülcenin kilosu 100 liraydı, bugün kilosu 75 lira. Fiyatlar bu aralıkta sürer diye düşünüyoruz. Çünkü maliyetler arttı. Mazot fiyatları, gübre fiyatları kısacası her şey arttı. Bu da Pazar tezgahlarına yansıdı. Artık bizim işimizde kolay değil biz sebze alıp satıyoruz. Artık onu da yapamaz hale geliyoruz çünkü hiçbir şey maliyetini kurtarmıyor. Eşimle beraber her zorluğu göğüsleyeceğiz” ifadelerini kullandı. (ÖZGE KAHRAMAN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.

Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.