27 Nisan 2024, Cumartesi

Çine’de 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı

30 Ağustos 2022, Salı 15:01

     


30 Ağustos Zafer Bayramı, Çine’de düzenlenen törenle kutlandı. Törende konuşan Çine Askerlik Şubesi Başkan Vekili P. Astsubay Başçavuş Soner Yılanlı, “Türk tarihine altın harflerle yazılan bu zaferin çok önemli siyasi ve askeri sonuçları olmuştur ve bu sonuçların günümüze de yansımakta olduğu gözlenmektedir” dedi.

Çine Hükümet Konağı Meydanı’nda düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı törenine, İlçe Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kıvrak ile Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, İYİ Parti İlçe Başkanı Erkan Bozkurt, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, siyasi partilerin kadın ve gençlik kolları başkanları, daire amirleri ile kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Çine İlçe Kaymakamı Turan Erdoğan ile Belediye Başkan Vekili Mehmet Kıvrak’ın Atatürk Anıtına gerçekleştirdikleri çelenk sunumu, ardından saygı duruşu ile İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yaptığı açıklama okundu. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Çine Askerlik Şubesi Daire Başkan Vekili P. Astsubay Başçavuş Soner Yılanlı yaptı. Soner Yılanlı yaptığı konuşmasında, “Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına temel teşkil eden, 30 Ağustos 1922'de kazandığımız büyük zaferin 100'üncü yılını ulusça kutlamanın haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Asil Türk Milleti, Kahraman Türk Ordusuyla birlikte, varlığına ve vatanına kastedenlere karşı 100 yıl önce bugün, kahramanlık ve şeref dolu tarihinden aldığı kudretle yeniden dirilerek topyekün bir varoluş mücadelesi sonucunda eşine tarihte az rastlanır bir zafer kazanmıştır. Aziz yurduna ve bağımsızlığına kasteden işgal kuvvetleri karşısında Türk ordusunun ortaya koyduğu eşsiz bir eser olan bu zaferin her safhası tek tek düşünülmüş, hazırlanmış ve yönetilmiştir. işte kazanılan zaferi muhteşem kılan unsur, harbin; kadın, çocuk, yaşlı demeden milletçe topyekün bir savaş olarak icra edilmiş olmasıdır. Türk ulusu bu meydandan da Ulu Önder'inin liderliğinde alnının akıyla çıkmayı başarmıştır. Türk tarihine altın harflerle yazılan bu zaferin çok önemli siyasi ve askeri sonuçları olmuştur ve bu sonuçların günümüze de yansımakta olduğu gözlenmektedir. Bu zaferle, Türk Ulusunun son neferine kadar yok edilmedikçe, Türk'ün İstiklalinin elinden alınamayacağı, Türklerin yalnız askeriyle değil, milletiyle topyekün olarak savaştıkları bir kere daha ispatlanmıştır. Milli Egemenlik, milli şuur ve tam bağımsızlık esasına dayanan Atatürk İlkeleri, bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de Türk Silahlı Kuvvetlerimize rehber olmaya devam edecektir. Bu kutsal ve tarihi gün vesilesiyle ulusça başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere, dava arkadaşları ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhları şad olsun” ifadelerine yer verdi.

Konuşmanın ardından, Çine Fevzipaşa Sevim Kalkan İlkokulu öğrencileri Ayşe Naz Türel ile Merve Uyar’ın okuduğu şiirlerle tören sona erdi. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler