19 Nisan 2024, Cuma

CHP’li eski 2 başkan hakkında sahte belge suçlaması

30 Temmuz 2022, Cumartesi 09:25

     


Çine’de sondaj işi yapan Cemal Kuyukazan, kendisine ait belgeleri kullanarak sahte evrak düzenledikleri gerekçesiyle, CHP Çine eski ilçe başkanları Tahir Yaman ve Kadir Yıldız hakkında suç duyurusunda bulundu.

Çine’de uzun yıllar CHP İlçe Başkanı olarak görev yapan Tahir Yaman ile DSP'den Aydın İl Genel Meclis Üyeliği ve geçici CHP Çine İlçe Başkanlığı görevlerinde bulunan Kadir Yıldız’ın, kendisine ait sondörlük belgesini kullanarak sahte evrak düzenlediklerini iddia eden Cemal Kuyukazan, Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulundu.

SONDÖRLÜK BELGESİNİN İZİNSİZ KULLANILDIĞINI SAVUNDU

Kadir Yıldız’ın başkanlığını yaptığı S.S. Madran Yaylası Turizm Geliştirme Kooperatifi’ne ait Madran Yaylası Çifte Pınarlar Mevkii’nde yer alan ve 14 bin 610 metrekare alan içerisinde sondaj araması için, Jeoloji Mühendisi Tahir Yaman’ın hazırladığı belge ile Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü’nden yeraltı su arama izni alındı. Alınan bu belge doğrultusunda ise, alanda yapılan sondaj çalışması ve yeraltından çıkartılan su sonrası, çevredeki arazi sahipleri ile mahalle muhtarları, içme ve kullanma sularının zarar gördüğünü ifade etti. Jeoloji Mühendisi Tahir Yaman’ın DSİ’ye sunduğu evraklarda kullandığı sondajcılık belgesinin kendisine ait olduğunu ve bu belgenin bilgisi olmadan kullanıldığını belirten Cemal Kuyukazan, savcılığa şikayette bulundu. Kuyukazan, şikayet dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

“Ben DSİ’den aldığım Sondör Yeterlilik belgesi sahibiyim. Bu belge ile yeraltı sularını arama, tespit ve sondajı hususunda ehliyetin bulunmakta ve kendime ait makine ile sondaj işi yapmaktayım. Ancak Tahir Yaman, Kadir Yıldız, sahibi olduğum yeterlilik belge numarasını bilgim ve rızam dışında gerekli evraklarda kullanmak suretiyle sahtecilik yapmaktadırlar. Mutaflar Mahallesi 392 Ada 3 Parsel sayılı arazi içerisinde yapılmakta olan sondaj çalışmalarında bilgim dışında belge numaram kullanılarak sondaj yapılmaktadır. Öğrendiğim kadarıyla benim bilgim dışında belgemi kullanması ilk defa olmayıp daha evvel de bir çok defa aynı şekilde benim bilgim dışında belge numaramı kullanmışlar ve bu şekilde haksız kazanç elde etmeye kalkışmışlardır. Bu nedenle şahıslardan şikayetçiyim. Adıma yapılan kazı ve sondaj işleminin oluşabilecek telafisi imkansız zararlar bakımından hemen durdurulmasını talep ediyorum. Adıma kayıtlı sondör ehliyetimi rızam ve bilgim dışından kullanarak haksız kazanç elde etmelerinden dolayı cezalandırılmalarını, halihazıra devam eden kazı çalışmasının acilen durdurulmasını talep ederim.”

“VARSA BİR USULSÜZLÜK BENİM BİLGİM DIŞINDA”

Kooperatif Başkanı Kadir Yıldız, tüm işlemlerin yasalara uygun olduğunu belirtirken, “Biz yapılan çalışma için tüm izinlerimiz aldık ve daha sonra çalışma yaptık. Bu konuda tüm belgeleri Tahir Yaman hazırladı. Tahir Yaman böyle bir şey yapmışsa, varsa bir usulsüzlük benim bilgim dışında” diye konuştu.

“ONUN BİLGİSİ DAHİLİNDE YAPTIK”

Jeoloji Mühendisi Tahir Yaman ise, “Biz burayla ilgili işlemlere başladığımızda, Cemal Kuyukazan ile fikir alışverişinde bulunarak ve onun bilgisi dahilinde yaptık. Nasıl oluyor da böyle bir suçlamada bulunup, inkar edebildiğine anlam veremiyorum. Bizim verilemeyecek bir hesabımız yok” ifadelerine yer verdi.

YETKİLİLERİNİN DURUMA MÜDAHALE ETMESİNİ İSTEDİLER

Sondaj çalışmasının yapıldığı alanın hemen yanında kendisine ait kaynak ve memba sularının zarar gördüğünü ifade eden Muammer Sever ile Tatarmemişler Mahalle Muhtarı Mustafa Çelik, çalışmanın izine tabii olduğu gerekçesiyle jandarma ekiplerinin müdahale etmediğini belirtirken, Cumhuriyet Savcılığı’nın ve DSİ Bölge Müdürlüğü yetkililerinin duruma müdahale etmesini istedi. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler