26 Nisan 2024, Cuma

Çine’de dolu yağışı zarara neden oldu

30 Mayıs 2023, Salı 16:47
Son güncelleme: 30 Mayıs 2023, Salı 16:58

     


Aydın‘ın Çine İlçesi’nde etkili olan sağanak yağış ile birlikte dolu yağışı, tarım ürünlerinde hasara neden oldu. Döküm aşamasındaki biberlerinin doludan zarar gördüğünü belirten Yüksel Yıldız, “Ürünlerimizde dolu yağışından dolayı hasar oluştu. Hasat edebilir miyiz şu an bilmiyoruz” dedi.

Aydın’ın büyük bir bölümünde etkili olan şiddetli yağışlar, Çine’nin Cumalı ve Altınova Mahallelerinde tarım ürünlerine zarar verdi. Hasat dönemi yaklaşan biberlerİnin zarar gördüğünü söyleyen üreticiler, dolunun kısa süreli ve küçük çapta yağdığını belirtirken, bu nedenle ürünlerinde daha az hasar oluştuğunu ifade etti.

“ZARARIMIZ KARŞILANIR MI KARŞILANMAZ MI? BİLMİYORUM”

Altınova Mahallesi Köy Civarı Mevkii’nde bulunan arazisindeki biber dallarının ve yapraklarının dolu nedeniyle zarar gördüğünü söyleyen Yüksel Yıldız, “Mahallemizde dün yaşanan sağanak yağmur ve dolu yağışı ürünlerimize zarar verdi. Dolu çok kötü vurmuş, zararımız var ama yapacak da bir şey yok. Allah'tan gelen bir şey. Biz bu biberi 26 Nisan'da diktik. Şu anki durumu çok kötü. Mahsul alabilir miyiz, alamayız mıyız? Onu da bilmiyorum. Biberlerin tepe kısımları gitmiş durumda. Zararımız karşılanır mı karşılanmaz mı, ürün alabilir miyiz? Bilmiyorum. Çevremizdeki mısır, yonca ve diğer ürünlerde de durum aynı şekilde” ifadelerini kullandı.

“DOLU DAHA İRİ BOYUTTA OLSA ÜRÜNÜMÜZ HİÇ KALMAZDI”

Altınova Mahallesi’nde üreticilik yapan Abdullah Acar ise, “Benim 7 dönüm biber arazimde doludan kaynaklı hasar var. 1 Mayıs’ta diktiğimiz biberlerimiz doludan etkilendi. Dolu tanelerinin küçük olması daha az zarar görmemizi sağladı. Dolu daha iri boyutta olsa ürünümüz hiç kalmazdı. Buna şükrediyoruz artık” diye konuştu.

Çeşitli ürün deseni bulunan mahalledeki zarar tespitinin yapılmasını talep eden üreticiler, yetkililerden yardım beklediklerini vurguladı. (ÖZGE KAHRAMAN)







 
Son Eklenen Haberler