• 30 Nisan 2023, Pazar 17:04

Çineli muhtardan tarihi gezi

Çine’nin Tatarmemişler Mahallesi Muhtarı Mustafa Çelik, mahalle halkı için Çanakkale gezisi tertipledi. Muhtar Çelik, “Mahalle halkıma olan sözü, Çanakkale gezisi ile yerine getirdik. 252 bin vatandaşımızın şehit olduğu ve vatan savunması için verilen mücadeleyi yerinde incelemiş olduk” dedi.

Tatarmemişler Mahallesi’nden 47 kişi, Muhtar Mustafa Çelik öncülüğünde Çanakkale gezisine katıldı. Hafta sonunu, 1. Dünya Savaşı Mücadelesinin verildiği alanları görme fırsatı bulan mahalle halkı, Muhtar Çelik’e teşekkür etti.

“ÇOK DUYGU YÜKLÜ VE ANLAMLI BİR GEZİ OLDU”

Tatarmemişler Mhallesi Muhtarı olarak 2019 yılında göreve geldiğini söyleyen Çelik, “Mahalle halkıma geziler düzenleyeceğimin sözünü vermiştim. Fakat göreve geldikten sonra pandemi salgını nedeniyle bir organizasyon yapamamıştık. 47 mahalle halkımız ile hafta sonumuzu vatan savunmasının verildiği en önemli alanları görme ve ruhu yaşama fırsatı bulduk. 1915 yılında başlayıp bir yıl boyunca verilen mücadelede 252 bin vatandaşımız ülkemiz için canları kaybetmişti. Biz de ülkenin 4 bir yanından genci yaşlısı, kadını erkeği olarak vatan uğruna canlarını feda edenler için dua etme fırsatı bulduk, vatan savunması için verilen mücadeleyi yerinde incelemiş olduk. Amacım hem sözümü yerine getirmek hem de ülkemiz için verilen mücadeleyi özellikle çocuk ve gençlerimize yerinde anlatmaktı. Çok duygu yüklü ve anlamlı bir gezi oldu” ifadelerini kullandı.

Muhtar Mustafa Çelik, gelen talepler doğrultusunda gezilerin yenisini yapacağı belirtti. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.

Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.