3 Mayıs 2024, Cuma

KARGI HALKININ SU İSYANI!

29 Ağustos 2020, Cumartesi 13:15

     


Çine'de yer altı su kaynaklarının yaz aylarında azalması nedeniyle bazı mahallelerde su sıkıntısı yaşanıyor. Kargı Mahallesi'nde sadece 80 dönümlük tarlayı sulamak amacıyla çalıştırılan bir su pompası, tüm mahalle halkının susuz kalmasına neden olduğunu söyleyen vatandaşlar, yetkilileri göreve davet etti.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine Kargı Mahallesi'nde Orhan Meşe'ye ait 80 dönümlük tarlayı sulamak amacıyla mahalleye su sağlayan pompanın yaklaşık 20 metre yakınına yerleştirilen milli pompa, tarlayı sulamak için çalıştırıldığında mahalle pompasının su çekmesini engelliyor. Gündüzleri 80 dönümlük tarla sulanırken, mahallede bulunan 150 haneye su gitmiyor. Mahalleli suya en çok ihtiyaç duyulan yaz aylarında su sıkıntısı çekiyor. Yaz aylarında suya en çok ihtiyaç olduğu zamanlarda suya hasret kaldıklarını belirten vatandaşlar yetkililere çağrıda bulundu.

 

"ARTIK YETER!"

Kargı Mahallesi'nde su sondaj işleri yapan ve bir su çıkarma çalışması esnasında baş parmağını kaybettiği için, '9 parmak Nuri' lakabıyla bilinen Namık Türk, "Her sene biz bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Suya en ihtiyaç duyduğumuz yaz aylarında kaçak çalıştırılan sondaj yüzünden köy halkı susuz kalıyor. ASKİ'yi aradım çare yok. CHP'li üç milletvekilini aradım, ilgilendiler. ASKİ sorunu DSİ ile görüşmüş. Köyün su pompasına yakın olan bu pompanın kapatma kararı olduğunu öğrendik ancak hala pompa kaçak bir şekilde çalıştırılıyor ve bizler susuz kalıyoruz. Lütfen yetkilileri bu konuda göreve davet ediyoruz. Artık yeter" şeklinde konuştu.

 

"CANLAR ZARAR GÖRÜR İSE HAYRI KALMAZ"

Her yılın Mayıs ile Ağustos ayları arası su sıkıntısı çektiklerini ifade eden Mustafa Uyguç ise, "Yetkililer bu işe çözüm getirsin. Bu dinamo betonlansın, çalışmasın. Ben kimsenin canının yanmasını istemiyorum. Bu su yüzünden burada canlar zarar görür ise işin bir hayrı kalmaz. Bütün köy bir pompa yüzünden susuz kalıyor. Bu kişinin 3 ayrı pompası var. Bu pompanın çalışması ile birlikte köy halkının su pompası işlev görmüyor. Onlarca ev susuzluk çekiyor. Kimsenin bunu yapmaya hakkı yok. Biz istiyoruz ki yetkililerden çözüm gelsin" dedi.

Musa Gülmüş ise mahalledeki susuzluk nedeniyle büyükbaş hayvanlarını Camızağılı Göletine kadar yürüttüklerini bu rezilliğin bir an önce sona ermesini istedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler