24 Nisan 2024, Çarşamba

Belediye’nin yapmadığı hizmeti Milletvekili Savaş’tan istedi

29 Temmuz 2022, Cuma 12:00

     


Çine Kavşit Mahallesine ziyaret eden AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’a önce yapılan hizmetler için teşekkür eden Muhtar Ali Orhan, mahalle arasından geçen yol kenarındaki şarampoldeki atık suların kapalı sistem içerisine alınması için talepte bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, çocukluğunun bir bölümünü geçirdiği Kavşit Mahallesi’ne ziyaret etti. AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, MHP Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç, AK Parti Çine İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Tozar ile partililerin de eşlik ettiği ziyarette, Milletvekili Mustafa Savaş anılarını tazeledi.

İlk olarak mahallede vatandaşlar ile bir araya gelen AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’a, yaşlılardan duygulandıran açıklamalar geldi. Savaş’ın babası Ormancı Ali Savaş ile uzun yıllar hem komşuluk yapıp hem de birlikte ormanda çalıştıklarını söyleyen mahalle sakinleri, merhum Ali Savaş’ı yad etti.

“72 TIR PARKE TAŞI ALDIK”

Ziyareti için Milletvekili Savaş’a teşekkür eden Muhtar Ali Orhan, “Mahallemiz yaz aylarında ilçe merkezindeki vatandaşların buradaki evlerine çıkmasıyla birlikte yaklaşık 400 haneye ulaşıyoruz. Aynı şekilde nüfusumuz da artıyor. Bugüne kadar Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’ndan (YİKOB) 72 tır parke taşı aldık ve 12 bin metrekare alanda kullandık. Fakat, 4 bin metrekare daha parke taşına ihtiyacımız var. Şehir merkezinden ve diğer şehirlerden de çok sayıda ziyaretçi alan mahallemizin içerisinde bulunan şarampol içerine akan atık sular kötü kokuya ve kötü görüntüye sebep oluyor. Mahalle sakinlerimiz bu durumdan çok rahatsız. Bu nedenle Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden talepte bulunduk ama dikkate almadılar. Sadece şarampol içerine boru döşenerek bu sorunumuzun biran önce giderilmesini istiyoruz” dedi. Ayrıca, mahalle sakinlerinin daha önce mahallede hizmet veren ebe kadrosunun pandemi döneminde alındığını, ebenin tekrar mahallelerine dönmesini istedi.

ORMAN SAVŞÇILARINA TEŞEKKÜR ETTİ

Kendisine iletilen talepler sonrası Milletvekili Savaş, ilgili kurum yetkilileri ile yaptığı görüşme ile bu eksikliklerin giderilmesini istedi. Savaş ve beraberindekiler Kavşit Mahallesi Orman Yangını İlk Müdahale Ekibine de ziyaret etti. Çine Orman Şefi İlknur Önal ve Madran Orman Şefi Gökhan Önal’dan çalışmaları hakkında bilgiler alan Savaş, yangın savaşçılarına verdikleri mücadele için teşekkür etti. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler