1 Mayıs 2024, Çarşamba

BAŞKAN DİNÇER 2020 YILINI DEĞERLENDİRDİ

28 Aralık 2020, Pazartesi 19:34

     


Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, 2020 yılının zor bir yıl olduğunu ifade ederek 2021 yılının güzel bir yıl olma temennisinde bulunurken, 2021 yılında hizmetlerine devam edeceklerini söyledi.

2020 yılının kara bir yıl olarak tarihe geçtiğini söyleyen Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, 2021 yılının güzel bir yıl olması temennisinde bulundu. Belediye olarak koronavirüs hizmetlerinin yanı sıra yapılması gereken diğer çalışmaları da aksatmadan yapmaya çalıştıklarını söyleyen Başkan Dinçer, İçişleri Bakanlığı, Aydın Valiliği ve Çine Kaymakamlığı’nın verdiği talimatlar doğrultusunda koronavirüs ile mücadele ettiklerini ve bu süreçte vatandaşlar ve esnaflara gerekli desteği ellerinden geldiğince yapmaya çalıştıklarını belirtti.

BAŞKAN DİNÇER PANDEMİ HİZMETLERİNİ ANLATTI

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, "Çine Belediyesi olarak semt pazarında denetimler yaparak vatandaşımıza maskeler dağıttık. Sokaklarımızı yıkayarak dezenfekte yaptık. Kahveler ve okulların açık olduğu dönemlerde dezenfekte işlerine devam ettik. Aynı şekilde resmi kurum ve kuruluşlarda da bu işleri gerçekleştirdik. Bir süre kahvehaneler kapandı. Açıldığında destek olmak için çay ve kahve desteğinde bulunduk. Kuaförler ve berberler kapandı, açıldığında onlara da şampuan ve diğer malzeme desteği verdik. 72 mahalle muhtarımıza ateş ölçer dağıttık. Kurban Bayramı'nda ilk kez belediye olarak kurban bağışı topladık ve bu bağışları ihtiyaç sahiplerimize ulaştırdık. Her Ramazan Ayı'nda Atatürk Parkı'na hayırsever vatandaşlarımız ile kurmuş olduğumuz iftar çadırımızı bu Ramazan Ayı'nda koronavirüs nedeniyle gerçekleştiremedik ancak bu hizmetimizi de aksatmamak babında iftar sofralarını ihtiyaç sahiplerimizin evlerine taşıdık. Her gün düzenli olarak iftar yemeklerimizi evlere servis ettik. Eğitime katkı sunabilmek için ihtiyaç sahibi çocuklarımıza televizyon, tablet ve internet olanağı sağladık" şeklinde konuştu.

"GÖRÜLESİ BİR SOKAK İNŞA EDİYORUZ"

2020 yılı içerisinde gerçekleştirdikleri hizmetlerden de bahseden Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “İlçemizde doğalgaz hizmetleri devam etti. Şevketiye Mahallesi’nde doğalgaz çalışması oldu. Buradaki yollarımızı kazıldı, bu yollarımıza geçici olarak hemen parke taşı döşemesi yaptık. Çine Lisesi’nin yanındaki yol başta olmak üzere bazı yollarımız çok bozuktu. Bu yolumuz tonajlı araçların sık kullandığı bir yol o yolu hemen bitirdik. Ayrıca Yeni Mahalle ve Sarıoğlu Mahallesi’ndeki sokaklarımıza modern taş döşemesi başlattık. Buradan çıkan taşları da diğer mahallerimize göndererek oraların ihtiyacı olan taş döşeme işlemlerini yapıyoruz. Aydın Büyükşehir Belediyesi de Atatürk Caddesi'nde sıcak asfalt çalışması yaptı. 2021 yılında Büyükşehir’in sıcak asfalt çalışması devam edecek. Çine Belediyesi olarak biz de 2021 yılında Yeni Mahalle ve Sarıoğlu Mahallesinde parke taşı döşeme işini bitireceğiz. Ayrıca Şevketiye Mahallesi Şükran Güngör sokağında taş döşeme ve peyzaj çalışmalarına başladık, bu sokağımızın ismini 'Şükran Güngör Sanat Sokağı' olarak değiştirecek ve yapacağımız sanatsal görseller ile ilçemize bir sanat sokağı kazandıracağız. Görülesi bir sokak inşa ediyoruz” dedi.

"PARKLARIN ÖNEMİ ANLAŞILDI"

Pandemi döneminde park ve bahçelerin ne kadar kıymetli olduğunun anlaşıldığını belirten Başkan Dinçer, “İnsanların tek sosyal hayatı dışarıya çocuklarıyla birlikte çıkıp hava alabilmek ve onları oynatmak oldu. Çinemizin ilk milletvekili merhum Selami Gülgüç’ün ailesinden onun adının yaşaması ve hatırlanması için bir talep geldi. O talep karşısında kooperatif evlerinin olduğu yere park yaparak milletvekilimizin ismini verdik" diye konuştu.

2021'DE HİZMETE AÇILACAK HİZMETLER

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, 2021 yılında yapılacak hizmet ev projelerden de bahsederek, Adnan Menderes Bulvarı'nın batı kısmında yer alan yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşların belediye hizmetlerinden daha kolay faydalanabilmeleri adına Sarıoğlu Mahallesi'ndeki Şehit Sedat Taşan Parkı'nın hemen yanındaki binayı hizmet binasına çevirdiklerini belirtti. Açılacak olan yeni hizmet noktasında emlak, tahsilat servisi oluşturularak, vatandaşların talep ve dilekçelerini de burdaan alacaklarını ifade eden Başkan Dinçer, ayrıca Aydın Büyükşehir Belediyesine bağlı ASKİ ve AYBA'nın da buradan hizmet vereceğini ve hizmet binasının 2021 yılında açılacağını duyurdu. Başkan Dinçer, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki stadın karşısında inşaat aşamasındaki 40 yataklı otel ve açık kır düğün bahçesinin de 2021 yılında açmayı planladıklarını ifade etti. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler