25 Nisan 2024, Perşembe

BAŞKAN DİNÇER'DEN İTFAİYECİLERE ANLAMLI ZİYARET

28 Eylül 2020, Pazartesi 17:09

     


Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine İtfaiye Amirliği'ni ziyaret ederek itfaiye çalışanlarının İtfaiyecilik Haftasını kutladı.

 

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut ile birlikte İtfaiye personelini ziyaret ederek İtfaiyecilik Haftasını kutladı. Başkan Dinçer, İtfaiyecilik Haftası'na dair yapmış olduğu açıklamasında, "Osmanlı döneminde Tulumbacılar Ocağı ve Askeri İtfaiye Teşkilatı gibi çeşitli isimlerle hizmet veren yangın söndürme teşkilatı, 25 Eylül 1923 tarihi itibariyle belediye hizmeti kabul edilmiş ve modern itfaiye teşkilatı oluşturulmuştur. Bugün, modern teçhizat ve personeli ile sadece yangınlarda değil, sel ve depremler gibi tüm doğal afetlerde de halkımızın can ve mal güvenliği için 24 saat canla başla çalışan İtfaiye teşkilatımız, kutsal bir vazife ifa etmektedir. İtfaiye ekiplerimiz görevlerini yerine getirirken her türlü felaket ve acil durumlarda kendi hayatlarını tehlikeye atarak, zor şartlarda çalışıyor. Yaz, kış demeden hem yangın hem kurtarma faaliyetlerini özveriyle yürütüyor. Hepsine minnettar olduğumuzu belirtmek istiyorum" dedi.

 

"YANGINSIZ VE KAZASIZ GÜNLER DİLİYORUM"

Dinçer sözlerine şöyle devam etti: "Her türlü felaket ve acil durumlarda kendi hayatlarını tehlikeye atarak, zor şartlarda mesai kavramı gözetmeksizin çalışan itfaiye personelimiz başta olmak üzere; görevlerini yürüten, bu zorlu mücadelelerinde büyük bir özveri örneği göstererek cesaret ve onuruyla görevlerini yerine getiren itfaiye teşkilatımızın İtfaiyecilik Haftası'nı kutluyor, bu uğurda canlarını kaybeden şehit itfaiyecilerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Akçaova Seferler'de çıkan orman yangınına orman ekipleri ile birlikte yangına anında müdahale ettikleri ve fırtınaya rağmen yangını yayılmadan söndürdükleri için teşekkür ediyor yangınsız ve kazasız günler diliyorum." (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler