25 Nisan 2024, Perşembe

Savaş’tan Büyükşehir ve Çine belediyelerine çağrı

28 Temmuz 2022, Perşembe 10:06

     


Çine Organize Sanayi Bölgesi’nde ziyaretlerde bulunan AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na çağrıda bulundu. Savaş, “Burada çalışacak insanlar Çine’de konut bulamıyor. Büyükşehir Belediyesi ise 5 yıldır OSB’nin yolunu yapmıyor” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Çine’de çok sayıda ziyaretler gerçekleştirdi. AK Parti İlçe Başkanı Burhan Kandemir, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Tozar, MHP Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç ve partililer tarafından karşılanan Milletvekili Mustafa Savaş’ın ilk durağı, Çine Organize Sanayi Bölge (OSB) Müdürlüğü oldu.

“69 FİRMA YIL SONUNA KADAR FAALİYETTE OLACAK”

Çine OSB Müdürlüğü’nde Kaymakam Turan Erdoğan ve OSB Müdürü Adem Yaman’dan çalışmalar hakkında bilgi alan Savaş, yatırımların hızlanması için OSB’den yer alan yatırımcıların uyarılmasını istedi. Kaymakam Erdoğan, “Çine OSB’de faaliyette olan 39 adet fabrikamız var. 16 firmanın da inşaatı bitmek üzere. 14 firma proje aşamasında ve yıl sonuna kadar 69 fabrika aktif halde olacak. Geriye 4 adet firma kalıyor, onlar da kısa zamanda çalışmalarını tamamlayıp faaliyete geçmiş olacak” açıklamalarında bulundu.

“BU GÜNE KADAR TONLA SATAN ARKADAŞLARA SESLENİYORUM”

OSB’den 400 dönüm yer alan bir firmanın henüz yatırım için faaliyete başlanmadığı bilgisini alan Milletvekili Mustafa Savaş, “Buradaki madenleri tonla değil metrekare ile satacağız artık. Bu güne kadar toz ve tonla satıldı. Bu güne kadar ton satan arkadaşlara sesleniyorum. Bir an önce metrekare ile satmaya başlasınlar. Artı değer oluşsun. Bu artı değer ülkemizde kalsın. Başka bir ülkeye ton olarak gidiyor ve orada artı değer oluşuyor. Başka bir ülkede seramik oluşuyor. Elbette gidecektir ama bunu en aza indirgemek gerekiyor. Burada daha fazla tesisleşme, daha fazla fabrika olması ülkemizin ve bölgemizin menfaatine olacaktır” diye konuştu.

“ÇİNE OSB BUGÜN BURADAYSA, BU SİZİN ESERİNİZ”

AK Parti Çine Kurucu İlçe Başkanı ve OSB Yönetim Kurulu Üyelerinden Kayhan Güney, “Çine OSB bugün buradaysa, bu sizin eseriniz. Bundan 15 yıl önce bürokrasinin aşılması yönünde çok büyük emekleriniz oldu. ‘Olmaz’ denilen şeylerin bir telefonunuz ile giderildiğini en iyi bilenlerden biriyim. Kaldı ki o dönem henüz milletvekili değildiniz. Çine’ye olan borcunuzu ödemek için haddinden fazla şekilde devam ediyorsunuz” ifadelerine yer verdi.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE 3 KEZ DİLEKÇE VERDİK”

Çine OSB Müdürü Adem Yaman ise, “Karpuzlu Karayolu ile OSB arasında kalan yolun yapılması için 2017 yılından bu yana Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne 3 kez dilekçe verdik. 6 ay önce tüm kamulaştırmaların yapıldığını da belirttik. Fakat yol yapımı için olumlu cevabı Büyükşehir Belediyesi’nden alamıyoruz” dedi.

Savaş, “Yani şimdi 5 yıldır siz Büyükşehir Belediyesi’ne ‘Gelin bu yolu yapın’ demenize rağmen, yapmadıklarını anlıyorum. Aydın Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar hangi büyük bir projeyi yapmış, ilave bir tane istihdam yaratacak yatırım yapmış? Aydın’da kendi kurduğu şirketler dışında istihdam yaratacak yatırıma destek olmuş mu? Bana bu konuda bir tane yatırımını gösterin Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin. Gerçekten çok yazık ve bu OSB’lerin önü açılması lazım. Büyük yatırımcı buraya geldiğinde ilk önce yola bakacak. Ona göre planlama ve yatırım yapacak. Sonra da ‘Mustafa Savaş yatırımlara engel oluyor’ diye açıklama yapıyorlar. Sayın Kaymakamım bu konuda tekrar Büyükşehir Belediyesi’ne yazı yazalım. Çünkü bu OSB’nin girişi çok önemli. Büyükşehir Belediyesi buranın yolunu yapması gerekiyor. Burada çalışacak olan insanların konut sorunu yaşamaması için Çine Belediye Başkanımızın ona göre hazırlık yapması lazım. Çine’de kentsel dönüşüm yapılabilecek yerler var. Ama insanlar Çine’de konut bulamıyor” diye konuştu.

Savaş ve beraberindekiler daha sonra OSB'de üretim yapan 3 ayrı firmaya ziyarette bulundu ve çalışmaları hakkında bilgiler aldı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler