7 Mayıs 2024, Salı

ŞEHİRLİLER KAVRULURKEN ONLAR ÜŞÜYOR!

28 Temmuz 2020, Salı 22:24

     


Çine'de sıcak havalar etkisini sürdürmeye devam etti, termometrelerin 45 dereceyi gösterdiği ilçe merkezi sıcaktan kavrulurken Madran Dağı'nda yaşamını sürdüren yaylacılar serin havanın keyfini çıkartıyor. 

 

Hava sıcaklığının 45 dereceye kadar yükseldiği Aydın'da yazın kavurucu sıcağından bunalan vatandaşlar yaylalara akın etti. Madran Dağı Mutaflar Yaylasında bulunan Ramazan Akdeniz'in üzerinde battaniye sarılı resmi iç üşüttü. İlçe merkezi sıcaktan kavrulurken yaylacılar kışı aratmayan akşamların keyfini sürmeye devam ediyor. 

 

YAYLACILARIN SERİN HAVA KEYFİ

Binlerce metre yükseklikte serin ve doğanın özgür kucağında, yeşil ile mavinin birleştiği yerde yaşama olan ilgi gün geçtikçe daha bir anlam kazanırken, gürültüden uzak dağ evlerinde tabiat ile iç içe sakin ve huzurlu bir şekilde geçen yayla hayatında özlenen komşuluk ilişkileri de hayat buldu. Şehrin manzarasına tepeden bakan yaylalarda çam, kestane ağaçları ile bin bir çeşit yeşil bitki örtüsünden yayılan odunsu parfüm kokusu ise insanı hayatın tüm sorunlarından kısa bir süreliğine alarak adeta dünyada cenneti yaşatıyor. (OSMAN YURTTAŞ)

 

 







 
Son Eklenen Haberler