28 Mart 2024, Perşembe

ANONSLAR İŞKENCEYE DÖNDÜ VATANDAŞ İSYAN ETTİ

28 Haziran 2020, Pazar 21:37

     


Koranavirüs nedeniyle bir süre evde çalışmak zorunda kalan Erkan Aka, yapılan uyarı anonslarının yanı sıra gürültü kirliliğine neden olan uyarılara sebebiyet olan park ihlali yapan sürücülere isyan etti.

Bir süredir salgın hastalık nedeniyle evinde çalışmak durumunda kalan Çineli Erkan Aka, gün boyu yapılan anonslar nedeniyle işine konsantre olamadı. Halkı bilgilendirmek adına yapılan anonslara birde park ihlali yapan duyarsız sürücüleri uyarmak adına gerçekleştirilen uyarı anonsları eklenince anonsların işkenceye döndüğünü ifade eden Aka, kurallara uymayan sürücülerin cezalandırılmasını istedi.

"PSİKOLOJİ VE SAĞLIĞI BOZAN BİR TOPLUM SORUNUDUR"

Bu konuda yetkilileri göreve davet eden Aka sitemini şu sözleri ile dile getirdi: Pandemiden dolayı 1 Nisan tarihinden bu yana evden çalışıyorum. Bu süreç içerisinde apartmanıma 50 metre uzaklıktaki belediye hoparlöründen maruz kaldığım anonslar yüzünden telefon görüşmelerimi bile yapamaz hale geldim.

Camilerin hoparlöründen cenaze bilgi paylaşımı yapıldıktan sonra bir de belediye anonsu ile tekrar cenaze bilgi paylaşımı yapılmakta ve esas gürültü yoğunluğunu oluşturan park ihlali yapan sürücüleri uyaran anonslar geçilmektedir.

Trafik kural ihlali yapan vatandaşlar ceza yemesinler diye birçok vatandaş kendisini ilgilendirmeyen konular yüzünden gürültüye maruz kalmaktadır. Gürültü, sosyal yaşamı etkileyen zamanla kişinin psikolojisini ve sağlığını bozan bir toplum sorunudur.

Bu anonslardan vardiyalı çalışanlar, o saatte uykuda olan hasta, yaşlı ve çocuklar, benim gibi evden çalışanlar kötü etkilenmektedir.

Konuyla ilgili belediye yönetiminden bilgi almak istediğimde park ihlali yapan araçların uyarılma talebinin bölge trafik yönetiminden geldiği, sistemin tek olduğu bölge bölge anons yapılamadığı cevabı alınmıştır.Yani deyim yerindeyse sistemin ceremesini konuyla ilgisi olmayan vatandaşlar çekmektedir.

Kaldı ki uyarı tabelası olmasına rağmen defalarca park ihlali yapan araçlara müdahale belediye anonsu ile olmamalıdır. Uygulanması gereken prosedür neyse o yapılmalıdır.

Bu konuda ayrıca yerel yöneticiler ve parti temsilcileri yetkililere engel değil yardımcı olmalıdır.







 
Son Eklenen Haberler