29 Mart 2024, Cuma

Çine'de bakkallar ekmek satmama kararı aldı

27 Kasım 2021, Cumartesi 23:01

     


Çine'de ekmek üreten fırıncıların kendilerini mağdur ettiğini dile getiren bakkal ve market işletmecileri, ekmek satmama kararı aldı. Fırıncılar tarafından hakları olan yüzde 25 kar payını alamadıklarını belirten bakkal ve market işletmecileri, ekmekten kazandıkları 30 kuruşun poşet parası olduğunu kaydetti.

Çine'de 200 gram ekmek 1 lira 50 kuruştan satılırken, 26 Kasım itibariyle alınan zam kararı ile 230 gram ve fiyatı da 2 lira 50 kuruş oldu. Eski fiyat tarifesi ile 30 kuruş kar payı alan esnaf, ekmeğe gelen 1 lira zamma rağmen kendilerine fırıncılar tarafından verilen kar payının değişmediğini ifade etti.

Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar ve ilçede hizmet veren yaklaşık 25 bakkal ve market işletmecisi, Hamitabat Mahallesi'nde bir kahvehanede toplantı gerçekleştirdi. Fırıncılar tarafından kendilerinin mağdur edildiğini belirten işletmeciler, "Fırıncıların un ve diğer maliyeti gibi bizim de poşet fiyatımız arttı. 9 lira aldığımız 1 kilo poşet 23 lira oldu. Sattığımız ekmekten biz para kazanmıyoruz" dedi.

"FIRINCI ESNAFI KENDİ ARALARINDA KARAR ALMIŞ"

Çine'de ekmek üretip bakkal ve marketlere dağıtım yapan 4 fırın bulunduğunu dile getiren Esnaf Odası Başkanı Metin Uyar, Aydın'ın diğer ilçelerinde bakkallara verilen yüzde 25 kar payının ilçedeki fırıncılar tarafından uygulanmadığını söyledi. İlçe merkezi ile merkeze yakın mahallelerde hizmet veren 70'den fazla bakkal ve market işletmecisi tarafından kendilerine iletilen mağduriyeti gidermek istediğini kaydeden Başkan Uyar, "Girdi maliyetlerindeki artış nedeniyle ekmek fiyatı 2 lira 50 kuruşa yükseldi. Esnafımıza daha önce fırıncıların verdiği 30 kuruş kar marjı, yapılan ekmek zammı sonrası değişmedi. Doğal olarak esnafımızın da poşet ücretleri başta olmak üzere diğer giderleri arttı. Sorduğumuz tüm diğer ilçelerde fırıncılar, esnafa en az 50 kuruş kar hakkı tanıyor. Ekmek satışı fazla olan esnafa 60-70 kuruş kar hakkı veren fırıncılar var. Fakat ilçemizde ekmek üretimi yapan fırıncı esnafı kendi arasında karar almış. Ekmeklerini satan esnafa verilen 30 kuruş ücretin artırılmaması noktasında diretmekteler. Haklı olarak bakkal ve market işletmecilerimiz de bu karara isyan ediyor ve ekmek satmama kararı aldı" açıklamasını yaptı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler