19 Nisan 2024, Cuma

Çine pazarında sebze ve meyveler poşette

26 Mart 2020, Perşembe 15:52

     


Koronavirüsü salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında halk ve semt pazarlarında sebze ve meyvelerin poşetlenerek satılma uygulaması Çine'de de başlatıldı.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Koronavirüsü salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında halk ve semt pazarlarında sebze ve meyvelerin poşetlenerek satılma uygulaması Çine'de de başlatıldı. Daha önce pazar esnafına eldiven dağıtarak vatandaşlara sebze ve meyvelere dokunmamaları konusunda uyaran Çine Belediyesi Zabıta Amirliği bu kez sebze ve meyvelerin poşete girmesini sağladı. Temizlik ekipleri tarafından bir gece önce yıkanan pazarda, pazarcılar ellerine eldiven, yüzlerine maske takarak satış yaptı.Korona virüsünü önleme tedbirleri kapsamında sebze ve meyveler birer ikişer ve üçer kiloluk şeklinde poşetlendi. Zabıta kontrolünde gerçekleştirilen poşetleme işleminin ardından tezgahlardaki yerini alan poşetli gıda ürünleri halkın satışına sunuldu. Alınan tedbir halkı memnun etti. Birçok vatandaşın pazara eldiven ve maske takarak geldiği gözlemlendi. Herkesin ellemiş olduğu ürünlerin satışı engellenerek koronavirüs bulaşma riski bu şekilde en aza indirilmiş olduğu ifade edildi.

 

"SAĞLIK HER İŞİN BAŞI"

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, "Belediye olarak salgın ile mücadele kapsamında üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Pazarda hijyen önlemlerimizi aldık. Tabi ki de hayat devam ediyor ancak hijyen kurallarına çok dikkat edelim, sosyal izolasyonumuzu sağlayalım. Sağlık her işin başı" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler