20 Nisan 2024, Cumartesi

ŞÜKRAN GÜNGÖR'ÜN NAAŞI YILDIZ KENTER'İN YANINA DEFNEDİLDİ

25 Eylül 2020, Cuma 12:47

     


2012 yılının Nisan Ayında Gazeteci Emin Aydın ile Araştırmacı Yazar Arif Ali Uyguç’a kocası Şükran Güngör ve özel yaşamına dair verdiği röportajda, “Ben Şükranın yanına gideceğim. Mezarımızı Şükran’ın sağlığında yaptırdık. Mezar taşlarımızda imzalarımız var” demesine rağmen Yıldız Kenter'in naaşı Aşiyan Mezarlığına gömülmüştü. O yanlıştan dönüldü, Şükran Güngör'ün naaşı Yıldız Kenter'in yanına defnedildi.

Akciğer rahatsızlığı nedeniyle 17 Kasım Pazar günü 91 yaşında hayatını kaybeden Devlet Sanatçısı Yıldız Kenter, 19 Kasım Salı günü Aşiyan Mezarlığına defnedildi. Kenter’in sağlığında Bodrum Turgutreis’te eşi Şükran Güngör’ün yanına gömüleceğini açıklayan ses kaydı ortaya çıktı. Bu kayıt, “Yıldız Kenter yanlış yere defnedildi” dedirtmişti.

Çine doğumlu Şükran Güngör, 2002 yılında hayatını kaybetmişti. Hayat arkadaşı Yıldız Kenter’in de vefatı sonrasında mezarları ayrı yerlerde olan iki ünlü ismin mezarları İstanbul Aşiyan’da buluştu. Şükran Güngör’ün mezarının nakledilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’yla görüşen Devlet eski Bakanı Yüksel Yalova’nın girişimleri sonuç verdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Yüksel Yalova’yı arayarak Bodrum Turgutreis’te bulunan Şükran Güngör’ün mezarının İstanbul Bebek Aşiyan mezarlığına nakledildiği bilgisini verdi.

O YANLIŞTAN DÖNÜLDÜ

Yıldız Kenter, 2012 yılının Nisan Ayında Gazeteci Emin Aydın ile Araştırmacı Yazar Arif Ali Uyguç’a kocası Şükran Güngör ve özel yaşamına dair verdiği röportajda, “Ben Şükranın yanına gideceğim. Mezarımızı Şükran’ın sağlığında yaptırdık. Mezar taşlarımızda imzalarımız var” diyor. Kenter’in konuyla ilgili ifadeleri şöyle; “Biz Şükranla birlikte karar verdik, gittik Turgutreis’te yerimizi ayırttık. Benim de yerim Şükran’ın yanıdır. Turgutreis’te adım da yazılıdır, Şükran’ın da imzası vardır. Mezar taşlarımızı Behruz Çilici yaptı. Şükranla benim imzamız vardır mezar taşlarımızın üstünde. Ben Şükran’ın yanına gideceğim” (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler