Çine Belediyesi’nin gücü çiftçiye yetti

Çine’de, bir su dolum fabrikasının önüne yapılan kaçak sundurmanın Karayolları alanına tecavüz ettiği gerekçesiyle yıkım kararına rağmen işlem yapamayan CHP’li Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, mera alanında üretim yapan açık besihaneyi mühürletti.

Çine’nin Cumalı Mahallesi’nde yaşayan Dursun Karataş, 13 yıl önce dönemin muhtarının meraya yer göstermesiyle yaptığı açık besi damı geçtiğimiz günlerde şikayet sonucu Çine Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından mühürlendi. Karataş, “Belediyenin görevi üretimi durdurmak mı yoksa halka yardımcı olmak mı?” diye sitem etti. Karataş’ın 13 yıl önce dönemin muhtarı Adnan Alkan’ın yer göstermesiyle meraya yaptığı besi damı, geçtiğimiz Çarşamba günü şikayet üzerine mühürlendi. Çine Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından mühürlenen besi damı gibi etrafta birçok kaçak yapının olduğunu söyleyen Dursun Karataş, “Ben bundan 13 yıl önce 3 ineğe bakmak için eski muhtarımız Adnan Alkan’ın yer göstermesiyle burayı düzelttim. Burası çöplük içerisinde kullanılmayan bir alandı. Biz o zaman burayı Devlet Su işlerine ait olarak biliyorduk oysa burası Altınova merasına aitmiş. Şimdiki muhtar ben burayı kullanıyorum diye sürekli beni şikayet ediyor” dedi.

“HERKES MERAYI KULLANIYOR AMA BEN ŞİKAYET EDİLİYORUM”

Son 2 yıldır mevcut muhtar tarafından şikayet edildiğini iddia eden Karataş, merayı sadece kendisinin kullanmadığını birçok insanın meraya silaj, saman koyduğunu ayrıca 37 dönümlük mera arazisinin tek bir kişi tarafından kullanıldığını söyledi. Karataş, mevcut muhtarın kendisiyle uğraştığını söyleyerek, “4 tane çocuğum var. Ben çalmıyorum çırpmıyorum üretimle uğraşıyorum. 45, 50 tane hayvanım var. Bir arazim olmadığı için burada olduğumu yetkililere söyledim. Çine Belediyesi Zabıta ekipleri geldiğinde tellerini çek yoksa ceza yazarız dediler. Geçtiğimiz Çarşamba günü ekipler gelip mühürlemiş. Belediyenin görevi üretimi durdurmak mı yoksa halka yardımcı olmak m? Bu damın yasak yapı olduğunu öğrendim fakat benim gibi birçok kişi de hazine arazini kullanıyorlar. Ben burada olmasam burası zaten çöplük içerisindeydi” ifadelerini kullandı.

Besi damın üst kısmının Cumalı Mahallesi mera alanı olduğunu belirten Karataş, “Hazine arazisi ve merada bu şekilde duran ben değilim. Köylü samanını silajını koyuyor. Üst kısımda Cumalı Mahallesi’ne ait 37 dönüm araziyi 1 kişi kullanıyor. Elektrikli telle çevriliyor. Devletin telle çevirdiği alan sadece 1 kişi hayvan koyabiliyor. Muhtar başka kimseyi oraya sokmuyor. Karşımda hazine arazilerinin içerisinde bu şekilde yapılar var. Ama ben şikayet edilip besi damım mühürlendi. Yapacak bir şeyim olmadığı için bir yer aldım onun ruhsatı onaylanırsa hayvanlarımı aldığım araziye taşıyacağım” diye konuştu.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.

Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.