25 Nisan 2024, Perşembe

Artık bir 'oğul'ları var

25 Mayıs 2020, Pazartesi 10:30

     


Çine'de yaşayan Kaya ailesi, sokağa çıkamadıkları şu günlerde evlerinin önüne gelen ve oğul veren bal arılarını sahiplendi. Arıcılığa ilk adımlarını atan aileye, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ekipman desteğinde bulundu.

Çine'nin Evciler Mahallesinde yaşayan 72 yaşındaki Rafet Kaya ve 66 yaşındaki Nazike Kaya çiftinin evlerinin önüne gelerek oğul veren bal arıları, hayatlarını değiştirdi. Çine Belediyesi'nden yardım isteyen Kaya çifti, arıları sahiplenerek arıcılığa ilk adımlarını attı. Kendilerine zarar verir düşüncesi ile belediyeden yardım talebinde bulunan çift, belediye ekiplerinin duyarlı yaklaşımı neticesinde arıları sahiplenmeye ve bakımını üstlenmeye karar verdi. Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut aileyi ziyaret ederek, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer tarafından aileye hediye edilen arıcılık ekipmanlarını takdim etti.

Kur'an-ı Kerim okuduğu esnada bir uğultunun ardından arı kütlesini fark ettiğini, ilk başta korkarak teneke çalıp arıları uzaklaştırmak istediğini söyleyen 66 yaşındaki Nazike Kaya, Hüseyin Basri Çalışkan Bey'in yardımı ile arı korkusunun sevgiye dönüştüğünü ve arılara gözü gibi baktığını söyledi. Nazike Kaya, "Ben Kur'an-ı Kerim okuyor, eşimde traş oluyordu. Bir uğultu duymaya başladık ve çok korktum. Ardından bir arı kütlesi gördüm. Ben tenekeyi çalınca ağacın dalına kondular. Allah razı olsun arı uzmanı Hüseyin Basri Çalışkan bey, biz sokağa çıkamadığımız için her türlü yardımı yaptı, kovanımızı getirdi ve arılara gerekli ilgi ve alakayı gösterdi. Her gün bir fincan şerbet vermeye çalışıyorum. Arılarım çoğalıyormuş. Allah razı olsun, arı uzmanı Hüseyin Bey bizlere gerekli tüm desteği sağlıyor. Onun bana vermiş olduğu bilgiler doğrultusunda arılarıma gözüm gibi bakmaya çalışıyorum. İnşallah torunlarıma, çocuklarım gibi baktığım arılarımın yapmış olduğu baldan yemek nasip olur" dedi.

KARABULUT AİLEYİ ZİYARET ETTİ

Arıların dünya üzerindeki önemine değinerek, belediye olarak aileye arı ve bal yetiştiriciliği konusunda gerekli tüm desteği sağlayacaklarını ifade eden Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, "Albert Einstein, 'Eğer arılar yeryüzünden kaybolursa insanın sadece 4 yıl ömrü kalır. Arı olmazsa döllenme, bitki, hayvan, insan olmaz' demiş. Dünyanın var olması ve yaşama bu kadar etkili arılarımıza sahip çıkan Kaya çifti bizleri çok mutlu etti. Bizde teşekkür ziyaretimizi gerçekleştirerek kendilerine belediye başkanımız Enver Salih Dinçer Bey'in selamı ile beraber ekipman desteğini takdim ettik" şeklinde konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler