19 Nisan 2024, Cuma

“Küçük yüreklere hayal kurduran sizsiniz”

24 Kasım 2022, Perşembe 18:00

     


Çine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde Madran Anadolu Lisesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler günü programı organize edildi. Programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan, “Küçük yüreklere hayal kurduran sizsiniz. Büyük sevdalar yükleyen de sizsiniz. Bizim işimiz küçük yüreklerle. Her şeyden önce bu küçük yüreklere insanı sevmeyi öğretmeliyiz” dedi.

Çine Sosyal Tesislerinde düzenlenen programa, Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine İlçe Emniyet Müdürü Öner Oflaz, Çine İlçe Jandarma Komutanı Doç. Dr. Jandarma Binbaşı Furkan Fahri Altıntaş, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, İyi Parti Çine İlçe Başkanı Erkan Bozkurt, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Duygu Göğde ile Çine İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Tozar, Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan, THK Çine Şubesi Başkanı Doğan Özırmak ile yönetimi, okul müdürleri ve ilçede görevli öğretmenler katıldı.

“HİÇBİR MESLEKLE KIYASLANAMAYACAK KADAR KUTSAL BİR MESLEĞE SAHİPSİNİZ”

Program alanına girişte öğretmenlere karanfil takdim edilirken, program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan yaptı. İlçe Müdürü Yavuzkan konuşmasında, “Bugün bu anlamlı günün yıldönümü. Bugün yaptıkları fedakarlıkların hakkı ödenemeyen öğretmenlerimizin günü. Bugün bizim günümüz. Türk milletinin milli varlığına ve geleceğinin inşasına her zaman olduğu gibi bugün de öncülük etmekteyiz. Bu mukaddes mesleği tercih eden, onun getirdiği maddi ve manevi sorumluluğu sırtlayan, öğrencisinin içerisindeki cevheri keşfeden, farkındalıklar yaratan, öğrencilerin gözlerinin içine hep dikkatle bakan siz öğretmenler onları şefkatle sarmaya, yollarını aydınlatmaya devam ediyorsunuz. Küçük yüreklere hayal kurduran sizsiniz. Büyük sevdalar yükleyen de sizsiniz. Bizim işimiz küçük yüreklerle. Her şeyden önce bu küçük yüreklere insanı sevmeyi öğretmeliyiz. Varlığı ve vatanı uğruna diğer sevdalardan vazgeçebilmeyi öğretmeniyiz. Hayatı sevdirip mutluluğu yaşatmalıyız. Öğretmenlik insanlık tarihinin en anlamlı ve en ölümsüz mesleğidir. Öğretmenler toplumların hem mazisi hem de mazinin öğreticisidir. Milletimizin ve devletimizin tarihini, kıymetini, ideallerini ve değerlerini çocuklarımıza öğreten, onlara bilgileri ile ışık tutan öğretmenlerimizdir. Öğretmenler tarih boyunca hep yol gösterici olmuşlardır. Osman Gazi için Şeyh Edebali Hazretleri, Fatih Sultan Mehmet için Akşemsettin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk içinde ‘Senin ismin de Mustafa benim ismim de. Bu böyle olmayacak. Arada bir fark bulunmalı. Bundan sonra ismin Mustafa Kemal olsun’ diyen matematik öğretmeni Yüzbaşı Mustafa vardır. Bizlerin de hayatında bugünlere gelmemizde büyük emeği olan her zaman güzel anılarla yad ettiğimiz, eli öpülesi öğretmenlerimiz vardır. Ülkemiz gücünü milletimize ışık tutan siz değerli öğretmenlerden almaktadır. Hiçbir eğitim modeli ya da sistemi sizlerin evlatlarımıza kattıklarından daha üstün olmayacaktır. Bu nedenle sizlerin gelişimi ve mutluluğu ülkemizin geleceğinin teminatıdır. Sizler milli eğitimimizin ana unsurlarsınız. Her şartta vicdanı olan, şefkatiyle güven veren her bir öğretmenime şahsım, öğrencilerim ve velilerim adına tek tek teşekkür ederim. Evlatlarımızın aydınlık yarınları ve ülkemizin geleceği sizin ellerinizde. Milli Eğitim Bakanlığımızın ilkeleri ve milletimizin yüce değerleri doğrultusunda nesillerimizi yetiştirmek adına özveriyle yürüttüğünüz çalışmalarınızdan dolayı hakkınız ödenmez. Sorumluluğu büyük, etkisi bir o kadar yüksek ve başka hiçbir meslekle kıyaslanamayacak kadar kutsal bir mesleğe sahipsiniz. Ülkemizde çağın ilerisine taşımak ve geleceğimize emanet edeceğimiz nesillerimize fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller olarak yetiştirmek ve hep bu yolda hep birlikte omuz omuza yürüyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Konuşmanın ardından ilçe genelinde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Çine İlçe Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut ve Çine İlçe Jandarma Komutanı Doç. Dr. Jandarma Binbaşı Furkan Fahri Altıntaş tarafından hediyeleri takdim edildi.

Öğretmenler günü dolayısıyla Madran Anadolu Lisesi öğrencilerinin duygulandıran şiirleri sonrası, müzik öğretmenlerinin verdiği müzik seremonisi ile öğretmenler coşkulu dakikalar yaşadı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler