28 Mart 2024, Perşembe

Başkan Çerçioğlu'ndan kadın muhtara mobbing

24 Kasım 2021, Çarşamba 16:39

     


Çine’nin Kırkışık Mahallesi’nde evlerinde hayvan besleyen vatandaşların tek şebekeden su kullanması, mahalle halkına pahalıya mal oldu. ASKİ ekiplerince evlerinde hayvan besleyen altı vatandaşa ayrı tutarlarda ceza kesildi. Mahalle Muhtarı Elif Doğru, “Kaç mahallede bu uygulama yapıldı? Hayvan başına kaç TL ceza yazıyorsunuz? Erkek-dişi veya tavuk, kedi, köpek, eşek dahil mi? Bu mahalleye bizzat neden yapıldı? Mahallede susuzluğu dile getirince neden yapıldı?” diye sordu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın’ın birçok noktasında olduğu gibi yaz döneminde Çine’nin Kırkışık Mahallesi’nde yaşanan susuzluk sorununu kamuoyu ile paylaşan Mahalle Muhtarı Elif Doğru’ya, Aydın Büyükşehir Belediyesi ekiplerince sindirme politikası devam ediyor. Muhtar Doğru’nun susuzluk isyanı sonrası mahallede hayvan besleyen üreticilere, yaptırım uygulandı.

“İHBAR EDİYORUM, BENİ PAS GEÇMİŞLER”

Ağustos ayında yaşanan su problemine Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ekiplerinin duyarsız kaldığını dile getiren Muhtar Doğru’nun mahallesine giden ekipler, tek tek evlerde kontrol yaptı. Köylülerin beslediği hayvanları tek su abonesi ile suladıkları gerekçesiyle tutanak tutuldu. Tutanak tutulan 6 mahalle sakinine değişik miktarlarda ceza kesildi.

Kesilen cezalara itiraz edeceklerini dile getiren Mahalle Muhtarı Elif Doğru, “Büyükşehir Belediye Başkanı

Özlem Çerçioğlu, 12 Ağustos 2021 tarihinde hayvan sulandığı için tutanak tutulan mahalle sakinlerinin cezalarını ben ödedim, onlar için. Yalnız ASKİ işini tam yapamıyor. Ekip bazı kişilere göz yummuş. Beni pas geçmişler. İhbar ediyorum. Rica etsem söyler misiniz, beni unutmuşlar. Kaç mahallede bu uygulama yapıldı? Hayvan başına kaç TL ceza yazıyorsunuz? Erkek-dişi veya tavuk, kedi, köpek, eşek dahil mi? Bu mahalleye bizzat neden yapıldı? Mahallede susuzluğu dile getirince neden yapıldı? Kırsal mahallenin tek kadın muhtarı olduğum için mi?

Şahsımla ilgili Büyükşehir Belediyesi’nin veya ASKİ’nin bir sıkıntısı mı var? Bazı gerçekleri söylerseniz bizde bilgileniriz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Türkiye’nin gerçek sahibi ve efendisi, gerçek üretici olan köylüdür’ derken, Atatürk’ün arkasına sığınan ve Halk Partili bir Belediye Başkanı olarak, bir kadın muhtarın mahallesine (Halka) yapılan Aydın Büyükşehir’e yakışmamıştır” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler