7 Mayıs 2024, Salı

Öğretmenler Günü'nü kutladı

24 Kasım 2014, Pazartesi 16:54

     


Tüm yurtta olduğu gibi Çine'de de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı.

 

Hükümet Konağı'na Çine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından konulan çelenk ile başlayan kutlama, Belediye Kültür Merkezinde Çine Madran Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program ile devam etti.

 

Törene, Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Garnizon Komutanı Jandarma Pilot Kurmay Yüzbaşı Osman Olgun, daire amirleri, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ yaptı. Üstündağ, "Bizler her şartta, eğitimin gelişmesi, çocuklarımızın ve gençlerimizin, Atatürk'ün çizdiği uygarlık yolunda ilerlemesi, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkması, ruhen ve bedenen sağlıklı olması için en iyisini yapmalıyız. İdealini ve heyecanını daima taze tutan siz değerli öğretmenlerimiz sayesinde ülkemizi emanet edeceğimiz güzel nesiller yetişecektir" dedi.

 

Öğrenciler tarafından öğretmen konulu şiir ve kompozisyon okunduğu, şarkılar söylendiği ve skeç canlandırıldığı programda, adaylığını tamamlayarak öğretmen olan Alper Aycan, Ezgi Özlü Balıca, Hülya Güngör, Emrah Akbulut, Süreyya Cinbaş, Gözde Sarıkaya, Tahsin Arslan ve Serdar Önel, öğretmen Mustafa Karaman yönetiminde ‘öğretmenlik yemini’ etti.

 

Ayrıca emekli olan öğretmenler, Turgut Apa, Memnune Şehitlioğlu, Ayşegül Yıldız, Osman Karakaya, ve Hülya Kahraman'a plaketlerini Çine Kaymakamı Özkan Demir takdim etti. Öğretmen konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri protokol üyeleri tarafından verildi. (MURAT ŞENBAKLAVACI)







 
Son Eklenen Haberler