7 Mayıs 2024, Salı

Hasanlar Mahallesinin suyu küflü borulardan geçiyor

24 Ekim 2022, Pazartesi 17:30

     


Çine'nin Hasanlar Mahallesindeki su deposunda bulunan küflü borular tehlike saçıyor. Arıtılan su, küflü borulardan geçerek mahallenin kullanımına sunuluyor.

Sağlık açısından oldukça zararlı olan bu durumun önüne geçmek için iki yıl önce ASKİ'ye başvuruda bulunduğunu belirten Hasanlar Mahalle Muhtarı Salih Gökbel, mahallelerinde bulunan su deposundaki küflenmiş boruların yenilenmesi için ASKİ’ye seslendi.

Geçtiğimiz Temmuz ayında mahallelerinde suların bulanık olduğunu, bu nedenle ASKİ’ye başvuru yaptığını dile getiren Gökbel, “Üç dört ay önce mahallemizdeki sular bulanık akıyordu. Bu konuda ASKİ’ye başvuruda bulundum. Görevliler mahallemize gelerek su deposuna arıtma sistemini kurdu. Böylece 7/24 gelen su temizlenip depoya akıyor. Bunun için yetkililere teşekkür ediyorum ama aynı zamanda depomuzdaki boruların küflü olduğunu da görüyoruz. Bununla ilgili de boruların yenilenmesi için yetkililere sesleniyorum” diye konuştu.

Su deposunun içerisindeki demir borularının çoğunun küf tuttuğunu belirten Gökbel, “Arıtılmış su, depo içerisinde küflenmiş boruların içerisinden geçiyor. Bu da sağlık açısından tehlike saçıyor. ASKİ’ye bu konuda iki yıl önce başvuruda bulunup yenilenmesi talebimizi ilettik. Henüz bir çalışma yapılmadı. Su insanın temel ihtiyacı, küflü borulardan geçen suyu mahallelimiz içiyor. O suyla yemek de yapıyor. Çocuklarımıza da içiriyoruz. Bu suyun sağlık sorunlarına yol açabileceğini düşünüyor, bu konuda bir an önce çalışma yapılmasını istiyorum” dedi.







 
Son Eklenen Haberler