27 Nisan 2024, Cumartesi

KADINLAR ÇİNE'Yİ GÜZELLEŞTİRİYOR

24 Eylül 2020, Perşembe 18:29

     


Çine Belediyesi ve Kaltun Madencilik işbirliğince gerçekleştirilen Çini ve Seramik Kursu kadın kursiyerleri Su Cafe Park'ın bahçe duvarlarına seramik röfle sanatı icra etti. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, sanatı icra eden kadınlar adına devlet sanatçı belgeli çini ve seramik ustası Derya Şenel'e teşekkür etti.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Seramik ve çini tasarımcısı, aynı zamanda devlet sanatçısı Derya Şenel ile birlikte Çini sanatı ile tanışan kadınlar, en güzelini yapmak ve sanatı öğrenmek için çaba sarf ediyor iken yapmış olduğu eserler ile çini ve seramik ustalarına taş çıkartan kadınlar Çine'deki parklara sanatsal dokunuşlar gerçekleştirmeye başladı. Su Cafe Park'ın bahçe duvarlarına seramik röfle sanatını icra eden kadınlar Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer'in takdirini kazandı. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut ile kadınların el emeği göz nuru sanatını inceledi. Bahçe duvarına işlenen sanata hayran kaldığını ifade eden Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, "Kadınlarımızı göstermiş oldukları çaba ve gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum. İlçemizin çalışkan kadınları değerlerimize değer katmaya devam ediyor. Biz de belediye olarak her daim olduğu gibi yine elimizden geldiğince destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

 

"BUNUN ÜSTÜ GALERİ AÇMAK"

Seramik ve çini tasarımcısı, aynı zamanda devlet sanatçısı Derya Şenel, çini ve seramik sanatında gelinebilecek en üst seviyeye geldiklerine vurgu yaparak, "Artık bizim hedefimiz el emeği göz nuru kadınlarımızın üretmiş olduğu bu eserlerimizi pazarlayabilmek. Mayolika denen Avrupa’da çok meşhur bir teknik var. Bizim kadınlarımız bunu çok rahat yapıyorlar. Bunlara ilave birde rölyef yaptılar. Bunun artık bir üstü galeri açmak. Verim sağlamak için küçük satılması kolay sürümü fazla olan ürünler ürütmek istiyoruz. Çine'mizde üretilen çini ve seramik eserlerimizi pazarlama noktasında belediyemizden yardım istiyoruz. Sağolsun başkanımız Sayın Enver Salih Dinçer her zaman bize destek oldu ve olmaya da devam ediyor" şeklinde konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler