27 Nisan 2024, Cumartesi

ÇİNE'DE BARAJ SUYU ÇEKİLDİ KÖY GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

24 Ağustos 2020, Pazartesi 18:42

     


Çine Adnan Menderes Barajı'nda suların çekilmesiyle birlikte bundan 10 yıl öncesi baraj gölünde kalan ve köylüler tarafından boşaltılan evler yeniden ortaya çıktı.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

2010 yılında açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı, dünyanın 5'inci, Avrupa'nın en yüksek barajı olan Çine Adnan Menderes Barajı'nda suların çekilmesiyle birlikte baraj gölünde kalan ve köylüler tarafından boşaltılan evler yeniden ortaya çıktı. Çine Adnan Menderes Barajı'nın su tutmasıyla birlikte o dönem köy statüsünde olan şimdiki Çine'nin Kırksakallar Mahallesi'nin Kemer mevkisinde bulunan 30 ev ve bir cami sular altında kaldı. Suların çekilmesiyle birlikte eski yerleşim yeri, yeniden gün yüzüne çıkmaya başladı. 10 yıl önce evleri sular altında kalan Ali Kocabıyık, "10 yıl önce barajın faaliyete geçmesiyle birlikte bizim evimiz ile birlikte 30 ev ve bir cami sular altında kaldı. Suların çekilmesi ile birlikte şuan 6 ev ve bir cami gün yüzüne çıktı ve sular çekilmeye devam ediyor. Eğer böyle giderse yakında tüm evler gün yüzüne çıkmış olacak" dedi.

 

DUYGU DOLU ANLAR YAŞADI

Ali Kocabıyık, doğup büyüdüğü sular altında kalan yerleşim yerini yeniden görünce duygu dolu anlar yaşadı. Kocabıyık, "Gün yüzüne çıkan evlerde bizim ev yok ancak amcam ile dedemin evi var. Burada büyüdüm, burada yaşadım. Çocukluk anılarım gözümde canlandı. Duygulanmamak elimde değil" diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler