26 Nisan 2024, Cuma

Dikiş yapmayı öğrendi, atölye açtı

24 Mayıs 2023, Çarşamba 12:18

     


Çine’de yaşayan 2 çocuk annesi Fatma Subaşı, 8 yıl önce öğrendiği dikiş işini şimdi işe çevirerek dikiş atölyesi açtı. Şalvar, pantolon, etek gibi ürünleri dikerek toptan ve parkende satış yapan Subaşı, işini severek ve heyecanla yaptığını söyledi.

Çine’nin Karakollar Mahallesi’nde yaşayan 37 yaşındaki Fatma Subaşı, bundan 8 yıl önce dikiş kursuna gittiğini ve bir şeyler dikmeyi öğrendikten sonra evde de kendini geliştirdiğini söyledi. Evde dikim yaparken birçok sipariş almasının kendini cesaretlendirdiğini söyleyen Subaşı, “Aslında hep çalışmak istiyordum. Eşimin desteği ile dikiş kursuna gittim orada öğrendiklerimi evde de pekiştirmek için dikiş makinesi aldım. Sonrasında ‘şu kadar diker misin, şöyle olur mu’ derken aldığım siparişler beni cesaretlendirdi ve bir atölye açmaya karar verdim” dedi.

AYMODA TASARIM ATÖLYESİNİ AÇTI

Çine’de Şevketiye Mahallesi Namık Gedik Caddesi’nde kendisine uygun bir dükkan bulduğunu belirten Subaşı, yaklaşık 1 ay önce Aymoda Tasarım Atölyesini açarak kendi işinin sahibi oldu. Karakollar’dan gelerek her gün sabahın erken saatlerinde dükkanını açtığını söyleyen Subaşı, “Her gün Karakollar’dan Çine’ye gelerek dükkanımı açıyorum. Şuan 3 makineyle dikiş yapıyorum. Dükkanımı yeni açmama rağmen birçok sipariş aldım. Çine pazarına, Muğla ve Aydın’a ürünlerimi gönderiyorum. Şalvar, etek, pantolon gibi ürünler dikiyorum. Siparişleri yetiştirmek için sabah erkenden açıp geceye kadar dikiş yapıyorum. Her gün heyecanla ve şevkle çalışıyorum. Hep bir mesleğim olsun istemiştim şimdi atölye sahibi oldum” diye konuştu. Kadınların umutsuzluğa kapılmaması ve hayallerin peşinden koşmayı bırakmamasını söyleyen Subaşı, “Bazen hayal olan şeyler gerçekleşebiliyor yeter ki isteyelim ve çalışmayı bırakmayalım. Ben 8 yıl önce dikiş yapmayı öğrendim şimdi bir dükkan açtım. Kimse mücadelesini bırakmasın” ifadelerini kullandı. (ÖZGE KAHRAMAN)







 
Son Eklenen Haberler