25 Nisan 2024, Perşembe

FY Yapı’dan yeni bir hizmet daha

23 Mayıs 2023, Salı 14:50

     


Aydın’da hizmet vermeye başlayan FY Yapı Duvar Kağıtları firması işletmecisi Faruk Yıldırım, boya maliyetlerinin yüksek olmasından dolayı vatandaşların duvar kağıdı çeşitlerini tercih ettiğini belirterek, “Duvar kağıtlarını ürün yapısına göre yaklaşık olarak 10-15 yıl kullanabilirsiniz, burada süreci belirleyen kullanım koşulları ve ürün yapısıdır” dedi.

Ege Bölgesi’nde yaptığı farklı projelerle inşaat sektörüne yenilikler katan FY Yapı, Aydın’ın Efeler İlçesi’nde yeni bir hizmete daha imza attı. Duvar kağıtları sektöründe 14 kişilik ekibi ile hizmete başlayan FY Yapı Duvar Kağıtları firmasının sahibi Faruk Yıldırım, verdikleri hizmet ve duvar kağıtları türleri hakkında bilgiler verdi.

“DUVAR KAĞIDI YAPTIRMAK PAHALI DEĞİLDİR”

Vatandaşların yaşam alanlarında estetik ve farklı görsellik istediğini, ancak duvar kağıdı işinin pahalı olabileceğini düşündüğünü dikkat çeken Faruk Yıldırım “Duvar kağıdı yaptırmak pahalı değildir. Burada belirleyici olan kullanım ve fayda süresidir. Boya ile kıyaslandığında duvar kağıdında yakalayacağınız dokuyu, sıcaklığı başka bir malzemede bulamazsınız. Duvar kağıdının kullanım süresi boya kullanımına göre çok daha fazla uzundur. Duvar kağıdı nasıl temizlenir, Duvar kağıdı ıslak bezle silinebilir mi? Duvar kağıdı ürün yapısına göre silinerek temizlenebilir. Ürün etiketinde silinebilirlik özelliğini gösteren semboller yer almaktadır. Talimatlara göre duvar kağıdınızı silebilir, hatta bazı ürünleri gerektiğinde yumuşak bir fırça yardımı ile temizleyebilirsiniz. Olası kirlenmelerde kirliliğin yoğunlaşması beklenilmeden sünger veya yumuşak bez kullanılarak hafifçe silinmelidir. İstenen sonucun alınması için ürün etiketinde yer alan talimatlara uyulmasını tavsiye ederiz” diye konuştu.

DUVAR KAĞIDI İLE İLGİLİ MERAK EDİLENLER

Duvar kağıdı yaptırmak isteyenlerin en fazla ‘Duvar Kağıdı temizliğinde deterjan kullanabilir miyim?’ sorusunu yönelttiğini söyleyen Yıldırım, duvar kağıdı yaptırmak isteyenlerin merak ettiği soruları yanıtladı. Yıldırım, “Duvar kağıdı temizliğinde ağartıcı, leke çıkartıcı özelliğini arttıran ağır kimyasallar içeren deterjanlar kullanılmamalıdır. Temizlemede sıvı sabunlar, tercihen en doğal temizleyici olan arap sabunu önerilir. Eşyalarımın yerini değiştirirken duvar kağıdımda hasar oluştu yenisi ile değiştirebilir miyim? Vinyl esaslı duvar kağıtları duvardan kolaylıkla sökülebilir özelliktedir. Uygulama sırasında doğru yapıştırıcı kullanıldıysa duvarlarda kalıntı ve iz bırakmaz. Duvar kağıdını ek yerlerinden sökülerek yenisi ile değiştirilebilirsiniz. Ton farkı oluşmaması için artan duvar kağıdının saklanması ya da yedek rulo alınması önerilir. Plastik boya üzerine duvar kağıdı kaplatabilir miyim? Eski plastik boya ve akrilik su bazlı boyalar duvarla zayıf bir tutunma sağladıkları için bu tip boyalı yüzeylerin güçlendirilmesi gerekir. Duvarın mümkünse kazınması veya dönüşüm astarı ile güçlendirilmesi önerilir. Saten boya üzerine duvar kağıdı uygulaması yaptırabilir miyim? Saten boya, silikonlu boya üzerine duvar kağıdı uygulaması yaptırabilirsiniz, duvar kağıdının tutunma gücünün arttırılması için yüzeyin parlaklığının alınması, kazınması, zımparalanması yada dönüşüm astarı uygulanması önerilir. Saten alçılı, boyasız duvara, alçıpan üzerine duvar kağıdı direkt olarak uygulanabilir mi? Saten alçılı boyasız duvara, duvar kağıdı uygulanmadan önce saten alçı astarı uygulanmalıdır. Alçıpan üzerine duvar kağıdı uygulanmadan, saten alçı çekilmeli, astar uygulaması yapılmalıdır. Duvar kağıdı nasıl bir zemine uygulanmalıdır? Duvar kağıdı uygulaması yapılacak zeminin, kuru, nem ve kirlilikten arındırılmış düzgün bir yüzeye sahip olması gerekir. Yüzeydeki bozukluklar duvar kağıdıyla giderilemez, hatta yüzeyin çok fazla olan bozukluklarını duvar kağıdı ortaya çıkartır. Uygulama öncesi zemin etüdü ve iyileştirmesi mutlaka yapılmalıdır. Eski duvar kağıdı üzerine uygulama yapılabilir mi? Daha önce yapılmış duvar kağıdının üzerine yeni duvar kağıdı yapılmasını önermiyoruz. Uygun olan eski uygulamanın zeminden sökülerek uygulama yapılmasıdır” diye yanıtladı.

“DUVAR KAĞIDI UYGULAMASI DAHA BASİT”

Duvar kağıdı uygulamasının oldukça kolay olduğunu dile getiren FY Yapı firması işletmecisi Faruk Yıldırım, “Duvar kağıdı uygulaması iç dekorasyonda en rahat uygulanan, en az kirliliği olan işlerin başındadır, uygulama sırasında ve sonrası koku, kirlilik olmaz. Eşyaların taşınması gerekmez. Duvardan bir miktar öne çekilmesi yeterlidir. Genel bir tadilat-dekorasyon yapılıyor ise duvar kağıdı uygulaması en son yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

“DUVAR KAĞIDININ ÖMRÜ UZUN”

En önemli konunun duvar kağıdının kullanım ömrü olduğunu dikkat çeken Yıldırım, “Duvar kağıtlarını ürün yapısına göre yaklaşık olarak 10-15 yıl kullanabilirsiniz, burada süreci belirleyen kullanım koşulları ve ürün yapısıdır. Kaç çeşit duvar kağıdı var? Derseniz, Duvar Kaplamalarını malzeme yapısına göre sınıflandırdığımızda ana gruplar; Kağıt esaslı duvar kağıtları Vinyl yüzeyli duvar kağıtları, boyanabilir duvar kağıtları, cam tekstili duvar kaplaması, tekstil tabanlı duvar kaplaması, kumaş yüzeyli duvar kaplaması, ürün özellikleri ve daha detaylı bilgi için lütfen bize ulaşınız” sözlerine yer verdi.

“DUVAR KAĞIDINDA KOMBİNASYON ÇOK ÖNEMLİ”

Uygulama yapılacak olan alan için ne kadar malzeme lazım olabileceğini vatandaşların da hesaplama yapabileceğini belirten Yıldırım, “Uygulama yapılacak yüzeylerin, yatay ve dikey ölçülerine ihtiyacınız olacaktır. Yatay ve dikey ölçülerin çarpımı yüzeyin alanını verecektir. Duvar kağıdı uygulaması boy olarak yapıldığı için rulo miktarının belirlenmesinde tavan yüksekliği ve seçilen desenin yapısı belirleyici olur. Yatay uzunluk, kullanılacak rulonun en ölçüsüne (53-70-90-106 cm gibi) bölünerek kullanılacak boy sayısı bulunur. Her boy, duvar yüksekliğine ve desen yapısına göre kesilerek alınır. Rulodan alınacak boy sayısı tavan yüksekliğine ve desen yapısına göre değişir. Duvar kağıdı ruloları genel standartlarda 10 metre-15 metre uzunluğundadır. Tavan yüksekliğiniz 2,5 metre altında ve seçilen desen düz ise 10 metrelik bir rulodan 4 boy kağıt alabilirsiniz. Ortalama hesap yapabileceğiniz gibi profesyonel yardım için hizmetinizdeyiz. Ayrıca, duvar kağıdı kombinasyonlarında nelere dikkat edilmeli? Öncelikle kullanım amacınıza uygun duvar kağıdı tipini belirlemelisiniz. Kendi yaşam alanlarınız için seçeceğiniz renk ve dokular tamamen sizi yansıtacaktır, yine de kullanılacak mekanın özelliği, kullanım amacı, ışık alma durumu, mobilya, perde zemin malzemesi türü rengi seçiminizde dikkate alınması gereken öncelikli konulardır. Geniş koleksiyonlarımızla sınırsız renk, doku dekorasyon ve kombinasyon alternatifleri sunmak üzere hizmetinizdeyiz. Son olarak halkımızın dikkat etmesi gereken husus, İnternette gözüken renklerle duvar kağıdı renkleri birebir aynı olmayabilir. İnternet ortamındaki renklerin algılanması, ekran çözünürlüğü ve kalitesi ile değişebilir. Ayrıca duvar kağıdının dokusunu da hissetmek mümkün değildir. İnternet ortamındaki görüntü ancak fikir verici yönlendirici olabilir" dedi. (ÖZGE KAHRAMAN)







 
Son Eklenen Haberler