5 Mayıs 2024, Pazar

“Artık Özlem Hanımı aştı bu işler”

23 Nisan 2021, Cuma 11:03

     


Gazeteci Atilla Dağıstanlı, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun tavır ve tutumunun CHP içerisinde de rahatsızlık yarattığını belirterek, “Özlem Hanım bir yol ayrımına geldi, ya uyguladığı bu bencil politikayı sonuna kadar götürecek ya da sonuna kadar götürecek. B aşka çaresi yok. Özlem Hanım bu saatten sonra geriye dönüp ne Fatih Akkentli’nin yetkilerini alabilir, ne Barış Altıntaş’ın yetkilerini alabilir, ne Süha Bayırlı’nın yetkilerini alabilir ne de kendi yanında genel müdür yaptığı, daire başkanı yaptığı kişilerin yetkilerini alabilir. Artık Özlem Hanımı aştı bu işler” ifadelerini kullandı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Gazeteci Atilla Dağıstanlı, tvDEN ekranlarında hafta içi her gün izleyiciyle buluşan Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu Emin Aydın’la Baş Başa programının konuğu oldu. Dağıstanlı, Özlem Çerçioğlu’nun il genelinde başarılı bir grafik çizmediğini belirtti.

“CHP İLE İYİ PARTİ ARASINDA BİR SOĞUMA VAR”

Söke’deki olaylardan dolayı CHP ile İYİ Parti arasına büyük bir soğukluğun girdiğini belirten Dağıstanlı, “Benim gözlemlemiş olduğum bir şey var, CHP ile İYİ Parti arasında bu Söke’deki olaydan dolayı büyük bir soğuma var. Ahmet Gözen ne soracağını ve nasıl soracağını bilir. Süleyman Beyde cevap verdiyse ve genel merkeze çağrılmış olmaları illaki onu görevden alacakları anlamına gelmez. Benim gözlemlediğim bir şey var, CHP ile İYİ Parti arasında bu Söke olayından dolayı büyük bir soğuma var. İYİ Parti ilçe Başkanı Çağlar Çelikez’in bir konuşması vardı, ‘Özlem hanım ona olan inancı yitiriyor’ şeklindeydi. Buradaki isim çok önemli. Fatih Akkentli’nin adı geçiyor. Yani Fatih Akkentli’nin iki etkisi var. Bir tanesi kız kardeşinin kocası, diğeri de teyzesinin kocası. Fatih Akkentli’nin de bu tür manevraları yaptığı Söke’de herkes tarafından söyleniyor” dedi.

“CHP’YE ZARAR VERİLİYOR”

Dağıstanlı, “2015 yılında Gazete Flaş’ta yazmaya başladığımda ilk yazılarımın içerisindeki içerik şuydu, aktif gazetecilik dönemimde partimi ortaya koymuyordum. Yani o bizde meslekte bir gelenekti, çünkü etik olmuyordu. Şunu yazdım, partili gazeteci köşe yazarıyım dedim. Televizyonda 3-4 programdır anlatmam, Flaş’ta yazmam, Hedef Gazetesi’nde yazmam şimdi Erdal Savaş ile Manşet’te yazmamın konusu benim partim olan Cumhuriyet Halk Partisidir. Fatih Akkentli’nin yaptıklarına eğer Özlem Hanım sahip çıkıyorsa, ben bunu bağıra bağıra söylerim. CHP’ye zarar veriyor. Vazgeçilmez adamlarınız varsa o zaman onları toplayıp başka bir parti kuracaksınız. Bu partiyi, partiye sahip çıkmayanlara yedirmeyiz. Neden Özlem Hanımın adı geçiyor burada? Fatih Akkentli, Söke ilçe örgütü kararıyla partiden ihraç edilmişti. Kemal Kılıçdaroğlu Söke’ye geldiğinde belediyenin korumaları Fatih Akkentli’yi içeriye sokmak istemediler. Sonra birden bire Fatih Akkentli partiye döndü. Ben bunu Ali Çankır’a sordum, o günkü yönetim üyelerine de sordum, ‘Biz Fatih Akkenli’nin partiye dönmesi için toplantı yapmadık, bir dilekçe de verilmedi’ dediler. Dediler ki, Özlem Hanım talimat vermiştir Ali Çankır’a, Ali Çankır yapmıştır. Ben bunu da sorduğumda gene cevap alamadım. Bunlar Cumhuriyet Halk Partisine zarar veriyor” diye konuştu.

“ÖZLEM HANIM BİR YOL AYRIMINDA”

Özlem Çerçioğlu’nun yol ayrımına geldiğini dile getiren Dağıstanlı, “Kendi kişisel görüşümü söylüyorum Özlem Hanım bir yol ayrımına geldi, ya uyguladığı bu bencil politikayı sonuna kadar götürecek ya da sonuna kadar götürecek, başka çaresi yok Özlem hanımın. Özlem hanım bu saatten sonra geriye dönüp ne Fatih Akkentli’nin yetkilerini alabilir, ne Barış Altıntaş’ın yetkilerini alabilir, ne Süha Bayırlı’nın yetkilerini alabilir ne de kendi yanında genel müdür yaptığı, daire başkanı yaptığı kişilerin yetkilerini alabilir. Artık Özlem Hanımı aştı bu işler. Yani bir tür özür eylemi durumu oluyor, Özlem Hanım buna girmez. Sil baştan yapması lazım, kendi küllerinden yeniden doğması lazım. Bir yerde haklıdır Özlem Hanım, geriye dönemez artık, çünkü ok yaydan fırladı. Aydın’da AKP’nin 4 milletvekili var, CHP’nin 3 milletvekili, İYİ Partinin de 1 tane milletvekili var. Özlem Çerçioğlu il genelinde başarılı olmuş olsaydı o 5 milletvekili CHP’nin olurdu. Demek ki il genelinde başarılı değil. CHP’nin kaybettiği ilçeler var. Yani bir ilçeyi kaybet diğer ilçeyi kazan bu bir başarı değildir. Şöyle bir şeye dokunmuştum ben, Özlem Hanım Mustafa Savaş’a karşı 90 bin oy farkla seçimi kazanmıştı. Daha sonraki seçimde 30 binin aşağılarına geldi fark. 90 binin üzerine çıkarsa başarılıdır, 90 binin altına düşerse de krediden yiyor demiştim, krediden yiyor o zaman ve kredilerde tükenmeye mahkûmdur” ifadelerini kullandı. (SELİME AYDEMİR) 







 
Son Eklenen Haberler