19 Nisan 2024, Cuma

ÇİNE'DE ESNAF ÇIRAK BULAMIYOR

23 Şubat 2021, Salı 13:47

     


Mesleklerin devamı için son derece önemli olan usta-çırak ilişkisinin her geçen gün zayıfladığını belirten Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, esnafın çırak bulamadığını söyledi.

"Ustalarımızın yerine yetişecek ve mesleği sürdürecek insan kaynağı sıkıntısı var" diyen Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, "Esnaflarımız yetiştirecek zanaatkar ustası bulmakta zorluk çekiyor. Usta çırak geleneği ile iş öğrenen esnaf ve sanatkarlarımız şu anda yanlarında çalıştıracak çırak ve kalfa bulmakta sıkıntı çekiyor. Ustalarımızın yerine yetişecek ve mesleği sürdürecek insan kaynağı sıkıntısı var. Gençlerimiz okullarda verilen eğitimin yanında usta ellerde iş öğrenip meslek sahibi olmaları için mesleki eğitim daha cazip hale getirilmeli. Bu sayede mesleki eğitim güçlendirilmeli" şeklinde konuştu.

STAJ SÜRESİ UZATILMALI

Çıraklık ve kalfalık mekanizmasının bu ülkede yeniden hayata geçirilmesi için özendirici tedbirler alınması gerektiğini ifade eden Başkan Uyar, "Mesleki eğitim lisede değil daha önceden başlamalı. Meslek liselerinde eğitim alan öğrenciler son sene staj görüyor. Bu da yeterli olmuyor. Bu staj süresinin uzatılması, öğrencilerin lise birinci sınıftan itibaren staj görmeleri daha faydalı olacaktır" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler