25 Nisan 2024, Perşembe

ÇİNE'YE 2.5 MİLYAR TL SULAMA YATIRIMI

21 Kasım 2020, Cumartesi 16:30

     


AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Rıza Posacı ve Metin Yavuz, su tutmaya başlayan Çine Gökbel Barajını ziyaret etti. Aydın DSİ 21. Bölge Müdürü Göktuğ İlter, Çine'de sulama bazında toplam yapılan yatırımın 2.5 milyar TL olduğunu açıkladı.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

TBMM KİT Komisyon Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, AK Parti Aydın Milletvekilleri Metin Yavuz ve Rıza Posacı, AK Parti Çine İlçe Başkan Vekili Ergüven Özcan, AK Parti Çine Gençlik Kolları Başkanı Egemen Yılmaz, AK Parti Çine Kadın Kolları Başkanı Ayşe Tozar, AK Parti Çine İlçe Yönetimi ve AK Partili Çine Belediye Meclis Üyesi Mutlu Menderes Eşiyok, Burhan Kandemir ve Efraim Çayır, Çine Gökbel Barajını ziyaret etti. AK Parti heyeti çalışmaları yerinde inceleyerek baraj hakkında bilgi aldı. Aydın DSİ 21. Bölge Müdürü Göktuğ İlter, sulama bazında toplam Çine'ye yapılan yatırımın 2.5 milyar TL olduğunu açıklarken, barajın ilçe tarımına yıllık 500 milyonluk bir gelir artışı sağlayacağını ifade etti.

 

TOPLAM YATIRIM 2.5 MİLYAR TL

Aydın DSİ 21. Bölge Müdürü Göktuğ İlter, Çine Gökbel Barajı'nın su tutmaya başladığını ve önümüzdeki yıl Çine ve Koçarlı'ya su salımı yapabileceklerini ifade ederken, "Çine projesinin bir parçası olan ve bölge tarımına büyük katkı sağlayacak Çine Gökbel Barajı su tutmaya başladı. Temelden yüksekliği 62,50 metre ve su depolama kapasitesi 13 milyon metreküp olan Gökbel Barajı’nın sulanmasının da tamamlanması ile bölge de yapılacak sulu tarım ile birlikte bölge ekonomisine yıllık 500 milyon gelir artışı sağlanması hedeflenmekte. Gökbel Barajında depolanacak su ile Çine Ovasında 69 bin 800 dekar, Koçarlı Bağarası Ovasında 146 bin 40 dekar olmak üzere toplamda 215 bin 840 dekar arazinin sulanması sağlanacak. Gökbel Barajı yaklaşık 120 milyon TL'ye mal oldu. Çine'de baraj ve sulama arterleri olmak üzere tarıma yapılan toplam yatırım ise 2.5 milyar TL" şeklinde konuştu.

 

"HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

TBMM KİT Komisyon Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, "2021'de Devlet Su İşleri'nin ödenekleri yüzde yüz otuz dokuz arttı.Devletimiz milletimiz için yatırımlarına devam ediyor. Bizlerde üzerimize düşen görevi yerine getirmeye yatırımları takip ve yapılması için çaba sarf etmeye devam ediyoruz. Bu hizmetlerinden dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ilgili bakanlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Çine'mize hükumet olarak yatırımlarımız devam ediyor. Gökbel Barajı'da faaliyete girdiğinde çiftçimize çok fayda sağlayacak. Bu hizmetler için çalışmaya milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz" diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler