27 Nisan 2024, Cumartesi

ÇİNE'DE SAMAN SATIŞLARI NORMALE DÖNDÜ

21 Ekim 2020, Çarşamba 09:36

     


Çine'de hizmet veren Ünal Ticaret'in sahibi Ünal Oral pandemi nedeniyle artan saman satışlarının normale döndüğünü açıkladı.

Çine'de faaliyet gösteren Ünal Ticaret'in sahibi Ünal Oral, yaklaşık 5 yıldır yem sektöründe hizmet verdiğini ifade ederken pandemi öncesi ayda 5 TIR saman sattıklarını ve bu satışların pandemi nedeniyle günde 1 TIR'a kadar yükseldiğini belirterek, "Samana artan talep normale döndü. Pandemi başlamasıyla birlikte gelen yasaklar toplumdaki panik havası hayvan üreticilerini saman depolamaya yöneltmişti. Koronavirüs normal hayatın bir parçası haline gelirken toplum üzerindeki panik havasını attı. Satışlarımız normale döndü. Tek temennimiz bir an önce bu illetin son bulması" şeklinde konuştu.

ÇİNELİ ÜRETİCİ TRAKYA'YI TERCİH EDİYOR

Çineli hayvan üreticilerinin Trakya'da üretilen samanı tercih ettiğini ifade eden Ünal Oral, "Çine'de tercih edilen saman Trakya samanı. Trakya bölgesinde yağış fazla olduğu için üretilen saman, İç ve Doğu Anadolu Bölgeleri'nde üretilen samana göre daha tuzlu oluyor. Mineral bakımından daha zengin Trakya samanı hayvanın gelişimine katkı sağlıyor. Bu nedenle ilçemizde Trakya samanı daha çok talep görüyor" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler