9 Mayıs 2024, Perşembe

Çocukları gibi bakıyorlar

21 Ağustos 2014, Perşembe 09:40

     


Çine'de bir grup esnaf, sokak kedilerine adeta çocukları gibi bakıyor. Esnafın maskotu haline gelen kediler ise, mutlu ve hallerinden gayet memnun görünüyor.

 

Hayvansever esnaflardan Cemil Akcihan, "Anne kedi, buraya yavruyken geldi ve hiç buralardan ayrılmadı. Onu besledik ve büyüttük. Şimdi ise, dünyaya getirdiği yavrularına bakmaya çalışıyor. Yavrularını burada doğurdu. Bizde yavrularına bakan anneye yardımcı oluyoruz. Onlar için çiçekliğin içerisine kartondan yuvalar yaptık. Su kapları koyduk. Kendi imkanlarımızla onları besliyoruz. Ciğer, süt, ekmek gibi gıdalar veriyoruz. Onlar artık bizim çocuklarımız gibi oldu. Onları okşamak, sevmek, kendi aralarındaki oynayışlarını izlemek bizim için büyük bir zevk haline geldi. Bizimle birlikte yaşamayı seviyorlar. Onlar buradan ayrılmadığı sürece onlara kol kanat germeye ve bakmaya devam edeceğiz" dedi.

 

BİRİSİ ÖLDÜ, DİĞERLERİ İÇİN KORKUYORLAR

Anne kedinin üç tane yavrusu olduğunu söyleyen Akcihan, "Yavru kedilerin ikisi de dişi. Bir tane de erkek vardı. Erkek yavruyu arabanın biri ezdi ve yavru öldü. Şimdi bu yavruların başına kötü bir şey gelmesinden korkuyoruz. Eğer bakmak isteyen hayvansever vatandaşlar olursa verebiliriz" diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler