“Su parasız olmalıdır”

8 Mayıs 2024, Çarşamba 17:25
Son güncelleme: 12 Mayıs 2024, Pazar 18:26

     


Aydın’ın Çine’de İlçesi’nde başlayan su polemiğine, Sol Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Yüksel de dahil oldu. Başkan Yüksel, “Su parasız olmalı, herkese ihtiyacı kadar verilmelidir” dedi.

Tarımda kullanılan su ücretlerine yapılan artışı Çine’de bazı mahalle muhtarları çiftçiler adına karşı çıkıp, Sulama Birliği tarafından yapılan zammın geri çekilmesi adına Kaymakamlığı dilekçe vermişti. Bunun üzerine AK Partili Efraim Çayır da, muhtarların tarımda kullanılan su artışı kadar Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASKİ tarafından şebeke suyuna yapılan zamma da tepki göstermeleri gerektiğini açıklamıştı.

“SERMAYENİN DESTEKÇİSİ ODA VE STK’LAR, ÜRETİCİLERİN DERDİNE ÇARE OLAMAZ”

İlçedeki su polemiğine dahil olan Sol Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Yüksel, Oda ve Sivil Toplum Kuruluşlarının sermayenin destekçisi olduğunu ve vatandaşın hakkını savunmadığını ifade etti. Başkan Yüksel, “Hak dilenerek değil, direnerek alınır. Su, hava ve toprak tüm canlıların ortak yaşam alanı ve hakkıdır. Sermayeye teslim edilemez. AK Parti 2017’de çıkardığı 29981 sayılı yönetmelik ile Doğadaki Su ve Su kaynaklarını sermayeye teslim etmiştir. Sermayenin destekçisi Oda ve STK’lar, üreticilerin ve emekçilerin derdine çare olamaz. Sol Parti olarak ‘Su’ haktır, kullanımı engellenemez, para ile satılamaz diyoruz. Hükümet ve Belediyeler su kaynaklarını korumak, suyu temin etmek ve verimli kullanılmasını sağlaması gerekiyor. Su parasız olmalı, herkese ihtiyacı kadar verilmelidir” açıklamasında bulundu. (FATMA AYDIN)