29 Mart 2024, Cuma

Efeler Lions Kulübü çok amaçlı toplandı

20 Kasım 2021, Cumartesi 17:00

     


Aydın Efeler Lions Kulübü üyeleri, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü, 14 Kasım Dünya Diyabet Haftası ve 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir araya geldi.

 

Aydın Odeon Park Otel’de düzenlenen etkinlikte bir araya gelen Efeler Lions Kulübü Başkanı Fatma Sever ile üyeler, öncelikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk için bir dakikalık saygı duruşunda bulunup hep birlikte İstiklal Marşı’nı okudu.

“BU IŞIK SADECE YOLUMUZU DEĞİL, İÇİMİZİ DE ISITIP AYDINLATMAKTADIR”

Efeler Lions Kulübü Başkanı Fatma Sever ve 24 kulüp üyesinden 15’inin katıldığı toplantıda, Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doktor Banu Öztürk Ceyhan, yaptığı sunumda bilgilendirmelerde bulundu. Lions Kulübü Başkanı Fatma Sever, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak için bu organizasyonu düzenlediklerini belirterek, “Bugün burada toplanma amacımız, büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 83. Yılında saygıyla anmaktır. Büyük önder; fikirleriyle, idealleriyle ve eserleriyle bağımsızlığımızdan tarihimize, dilimizden sanatımıza ve benliğimize kadar en gerçek fikirlerin, sıcak duyguların içinde aramızda yaşayan bir önderdir. Böylesine büyük bir lidere sahip olma ayrıcalığını yaşayan bizlere düşen en büyük görev, Atatürk’ü ve en büyük eseri Cumhuriyeti anlamak, Cumhuriyetin değerini her koşulda korumak, Atatürkçü düşünceyi benimsemek, Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşımaktır. Atatürk’ün bize bıraktığı ışık yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Bu ışık sadece yolumuzu değil, içimizi de ısıtıp aydınlatmaktadır. Onun aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz” açıklamasında bulundu.

“YILLAR GEÇSE DE ASLA ONLARI UNUTMAYIZ”

Efeler Lions Kulübü Başkan Yardımcısı Semra Altıntaş Konaklı da yaptığı konuşmayı, Atatürk’ün ‘Ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ sözüyle başladı. Öğretmenler günü dolayısıyla yaptığı konuşmada meslek hayatı ile ilgili anıları da paylaşan Konaklı, “Değerli Lionlar, hepimizin etkilendiği bir veya birkaç öğretmeni vardır. Benim etkilendiğim ilkokul öğretmenim Sevim Bozok, lisede İngilizce Öğretmenim Haluk Baysal’dır. Ama biz öğretmenlerin de etkilendiği öğrencilerimiz vardır. Yıllar geçse de asla onları unutmayız, unutamayız. Hele okuldan mezun olup, üniversiteli olduktan sonra bile hala sizi arıyor, sizinle her derdini paylaşıyorsa, sizi gördüğünde gözlerinin içi gülüyorsa ve size sevgiyle sarılıyorsa o öğretmen bu içten saygı ve sevgiyi hak etmiş demektir” ifadelerini kullanıp, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

 

Daha sonra Lions Kulübü üyelerinden emekli öğretmenler Denizhan Sandıklılı ile Gülcan Yüksel de eğitimcilik hayatları ile ilgili anılarını paylaştı. Efeler Lions Kulübü Başkanı Fatma Sever ile üyeleri, emekli öğretmenler Kulüp Başkan Yardımcısı Semra Altıntaş Konaklı, Denizhan Sandıklılı ile Gülcan Yüksel’e birer çiçek takdim etti. Hazırlanan Öğretmenler Günü pastası hep birlikte kesildi. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler