20 Nisan 2024, Cumartesi

ÖLÜ HAYVANLARI MERAYA ATTILAR

20 Kasım 2020, Cuma 18:01

     


Çine'de bilinçsiz kişilerce meraya atılan 12 ölü inek şok etkisi yarattı. Yetkililer, ölen hayvanların kontrolsüz şekilde dış ortama atılmaması gerektiği uyarısında bulundu.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine'nin Cumhuriyet Mahallesi'nde merada hayvanlarını otlatan çoban Bahattin Uyanık, 12 adet ölü ineğe rastladı. Bilinçsiz bir şekilde meraya atılan ölü inekler korkuttu. Çobanın ihbarı üzerine harekete geçen belediye ekipleri ölü hayvanları usulüne uygun bir şekilde gömdü. Ölü ineklerin kulak küpelerinin kesildiği görüldü. Yetkililer bilinçsiz bir şekilde meraya atılan hayvanlar hakkında soruşturma başlattı. Yetkililer, ölen hayvanların kontrolsüz şekilde dış ortama atılmaması gerektiği uyarısında bulundu.

 

"OLAYIN VAHAMETİNİ ARTIRIYOR"
Çineli hayvan üreticisi Mehmet Uyanık, "Babam hayvanları otlatırken böyle bir olaya tanıklık etmiş. Hemen yetkililere bildirdik usulüne uygun hayvanlar imha edildi. Bunu yapan kimseler hangi mantık ile böyle bir şey yapabiliyor anlamış değiliz. Kulak küpeleri de kesilmiş. Bunu yapanların cezalandırılmasını istiyoruz. Saolsun belediye, tarım ilçe, mahalle muhtarı olaya müdahale etti. Salgın günlerinde böyle bir olaya tanıklık ediyor olmamız ise olayın vahametini artırıyor. Bu hayvanlar hastalıklı olabilir, etrafa hastalık yayabilir" şeklinde konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler