9 Mayıs 2024, Perşembe

61 YAŞINDA KÜREK SALLADI YETKİLİLERE ÇAĞRIDA BULUNDU

20 Ağustos 2020, Perşembe 22:40

     


Çine'de yaşayan 61 yaşındaki Orhan Aka, kanalizasyondaki sorunun giderilmesi için kürek salladı. Orhan Aka, "Devlet kurumlarının yapması gereken hizmeti vatandaş kendi yapıyor, bu mağduriyet acilen giderilmeli" dedi.

Çine Yeni Mahalle 322 sokakta ikamet eden 61 yaşındaki Orhan Aka, kanalizasyonda oluşan sıkıntıyı ASKİ yetkililerine bildirdi. ASKİ yetkililerinin evlerinin hemen önündeki kanalizasyon baca kapağında tıkanıklık olabileceği sorunun bundan kaynaklandığını belirterek baca kapağına ulaşabilmek için gerekli olan 50 santimlik kazı çalışmasını kendisinin yapması gerektiğini beyan ettiklerini ifade etti.

MECLİS ÜYELERİNİ GÖREVE DAVET ETTİ

Baca kapağına ulaşılabilmesi için gerekli kazı çalışmasını kendisinin yaptığını ancak sorunun baca kapağında olmadığının anlaşıldığını belirten Orhan Aka, "Daha sonra anlaşıldı ki sorun kanalizasyonun 3 ağız noktasında. Yani bizden kaynaklı değil. Ben 61 yaşındayım ve devletin kurumundan almak istediğim hizmeti alamadım. 61 yaşında kürek sallamak zoruma gitti. Ben çalıştım onlar beni izledi. ASKİ çalışanları da üzgün bir şekilde beni izlemek durumunda kaldı. Çünkü meclis kararı gereği kazı çalışmasını vatandaş yapması gerekiyormuş. Eğer bu karar Büyükşehir Meclisinde değiştirilebiliyor ise meclis üyelerini göreve davet ediyorum. Bu hizmeti vatandaş değil devletin kurumunun vermesi gerektiğini düşünüyorum. Sorunumuzu belediyeye bildirdik. Er yada geç gelerek ilgilenip sorunu giderdiler. Çalışanlara teşekkür ederim" şeklinde konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler