19 Nisan 2024, Cuma

Dünyanın en uzun seramik fabrikası Çine’ye kuruluyor

20 Mayıs 2020, Çarşamba 14:05

     


AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyon Başkanı Mustafa Savaş, Çine Organize Sanayi Bölgesini ziyaret etti. Savaş’ın bir dediklerini iki etmediğini ifade eden Çine Kaymakamı ve OSB Başkanı Turan Erdoğan, dünyanın en uzun düz hatlı seramik fabrikasının Çine’de inşa edileceğini söyledi.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyon Başkanı Mustafa Savaş, Partisinin Çine İlçe Başkanı Cemal Çakır ile birlikte Çine Organize Sanayi Bölgesini ziyaret ederek, yatırımları ele aldı. Çine Kaymakamı ve OSB Başkanı Turan Erdoğan ile yatırımları masaya yatıran Savaş, amaçlarının Çine’deki istihdam sorununu gidermek olduğunu ifade ederken, yeni kurulacak olan seramik fabrikasında bin 500 kişilik yeni istihdam alanı açılacağını belirtti. Savaş’a teşekkür ederek Ankara’daki sıkıntıları çözme konusunda kendilerinin bir dediklerini iki etmediklerini söyleyen Kaymakam Erdoğan, “Vekilimizden Allah razı olsun. Amacının bir kişiye daha istihdam sağlamak olduğunu biliyoruz. BİEN Seramik çalışmalarını sürdürüyor. Dünyanın en uzun hatlı seramik fabrikası, Çine OSB’de inşa ediliyor. Bin 200 metre hat uzunluğuna sahip bir fabrika olacak” dedi.

 

"HEDEFİMİZ İSTİHDAM VE İHRACAT KAPASİTESİNİ ARTIRMAK"

Ülkenin en büyük seramik işletmelerinden birisi olan Bien Seramik’i girişimleri sonucunda Çine OSB’de yatırım yapmaya ikna ettiklerini belirten Savaş, OSB’nin bin 580 dönümlük genişleme alanına kavuşmasıyla birlikte yeni seramik fabrikası yatırımlarını da bünyesine çekeceğini ifade ederken, İtalya’nın seramik üssü ‘Sassuolo’ bölgesi gibi Çine’nin de ilerleyen süreçte Aydın’ın, ‘Seramik Üretim Üssü’ olacağına söyledi. Aydın-Çine Demiryolu Projesi’nin de hayata geçmesinin ardından Çine OSB’ye yatırımcı rağbetinin daha da artacağına önemle vurgu yapan Savaş, "2 bin 100 dönümlük alanda kurulu Çine OSB’de 73 parselin şu anda 31 tanesinde aktif olarak fiilen kurulu işletmeler var. Faaliyetlerine devam ediyorlar ve istihdam yaratıyorlar. Diğer 12 işletmede faaliyete geçmek üzere. 20 işletmemiz de ruhsatlarını aldılar ve en kısa zamanda faaliyetlerine başlayacaklar. Şu anda esasen Çine OSB’de yer yok. 2 bin 100 dönümlük Çine OSB’nin bin 580 dönümlük bir alanda genişlemesiyle ilgili çalışmalar da devam ediyor. Genişleme alanı çalışmalarının tamamlanıp mevcut OSB’ye dahil olmasının ardından yatırım yapmak için sırada bekleyen yatırımcılarımız var. Bu yatırımcılara yatırım yapmaları için yer tahsisi yapılacak. Bizim burada hedefimiz üretim, istihdam ve ihracat kapasitesini artırmak" şeklinde konuştu.

 

"DEMİRYOLU İLE BAMBAŞKA BİR ÜRETİM BAŞLAYACAK"

Savaş, “Halihazırda demiryolunun proje ihalesi bitti, yapım ihalesi gerçekleştirilecek. Yapım ihalesi başladıktan sonra da çalışmalar başlayacak. Demiryolu projesinin tamamlanmasıyla 1 milyon ton maden limanlarımıza ulaşacak. Demiryolu bağlantısının Çine OSB’ye de gelmesiyle burası daha da hareketlenecek ve değerlenecek. Dışarıdan bir çok yatırımcı genişleme alanı kapsamındaki bin 580 dönümlük araziden yer almak ve işletme kurmak için buraya gelecek. Çine Demiryolu Projesi’nde yavaş yavaş sona geliniyor. Burada gerek genişleme alanı çalışmalarının tamamlanması ve demiryolu bağlantısının da gelmesi ile bambaşka bir üretim başlayacak” dedi.

 

"TAKİP EDİYOR VE SIRADA BEKLİYORLAR"

Çine’de hâlihazırda bir seramik fabrikasının yatırımda bulunmak için 2 adet büyük yer aldığını söyleyen Savaş, “Firma sahipleriyle görüştüm. Çine OSB’de kuracakları 2 fabrikanın başlangıç yatırımı maliyetinin 200 milyon Euro olduğu bilgisini verdiler. Bu yatırım vesilesiyle bin 500 kişi de istihdam edilecek. Aynı zamanda bu seramik fabrikamızın ürettiği ürünlerinin yüzde 90’ını da ihraç edecek. Aslında bu yatırım İstanbul’a gidecekti. Biz de kendisine yapacağı işle ilgili ham maddenin Çine’de olduğunu söyledik ve başka yere gidemezsin deyip davet ettik. Teklifimizi kırmadılar, ilimize ve ilçemize ayrıca bir katma değer katacak olan bu yatırımla ilgili hafriyat çalışmaları da başladı. Büyük seramik fabrikaları da genişleme alanı çalışmalarıyla ilgili yatırımları takip ediyor ve sırada bekliyorlar” diye konuştu.

 

"DAHA FAZLA İSTİHDAM SAĞLIYORSUNUZ"

Bereketli topraklarımızda her çeşit ürünümüz mevcut, bu ürünlerin yetiştirilmesi, işlenmesi ve pazarlanması için uygun bir bölgede yaşıyoruz" diyerek Aydın'ın daha ferah düzeye gelebilmesi için çaba sarf ettiklerini ifade eden Savaş, "Bir birimlik ürün katma değer yarattığınızda, 10 birim haline geliyor. Bu da ülkemize döviz kazandırıyor. Hem katma değer yaratıyor, hem de döviz kazanıyorsunuz. Ayrıca, daha fazla istihdamı sağlıyorsunuz. Sonuçta ülke ekonomisi kazanıyor. Çine’de gerek seramik ve gerekse gıda açısından gerekli ham madde mevcut. Tarlada ürettiğimiz, ancak karnımızı doyuruyor. Tarlada ürettiğimizi paketleyip işleyerek marka ürün haline getirebilirsek zenginleşebiliriz. Bereketli topraklarımızdaki ürünleri sanayi işletmelerine getirip işlememiz gerekiyor. İşte Çine Organize Sanayi Bölgemiz bu anlamda çok önemli bir konumda" ifadelerini kullandı. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler